milivolt electronics world news Eczaclar_Odas_Bakan_Karaarslan:_Salk_ad_altnda_zehir_satyorlar-didimhaber.net
21-02-2014

Eczaclar Odas Bakan Karaarslan: Salk ad altnda zehir satyorlar

Eczaclar_Odas_Bakan_Karaarslan:_Salk_ad_altnda_zehir_satyorlar

AYDIN - 21.02.2014 13:57 Cuma


21. Bölge Aydn Eczaclar Odas Bakan Sefa Karaarslan internet, cep telefonu mesaj ve televizyon reklamlar araclyla satlan sözde ilaçlar konusunda halk uyard. Bu tür reklam yaplan ve ilaç ad altnda satlan maddelerin ne olduu ve nerelerde, ne artlar altnda üretildiinin bilinmediini vurgulayarak, “nsanlk için salkl yaamak vazgeçilmez bir ihtiyaç. nsanlarn bu ihtiyacn sömürüyorlar.” dedi.

 

 

Eczanelerin amacnn ülkenin salna katkda bulunmak, salkl fertler ve toplum olumasna katkda bulunmak olduunu belirten Oda Bakan Karaarslan, doktor tavsiyesi olmadan, eczaneler dnda satlan ve her derde deva gibi sunulan ne olduu belirsiz maddelerin insan saln tehdit ettiini söyledi. Halkn gerçei yanstmayan ilan ve reklamlara, derdine derman bulma düüncesiyle kandna dikkat çekerek, “nternet, televizyon, gazete ilanlar, cep telefonu mesajlaryla ve ilanlarla insanlarn salkl olma ihtiyaçlarn istismar ediyorlar. 'Çok ksa sürede salna kavuacaksnz, diyabete son' diyerek insanlarmz salk sorunlar üzerinden sömürüyorlar. Dünyada ilaç firmalarnn milyarlarca dolar para harcayarak aratrma yapp çare bulamad eker hastalna çare bulduk diyorlar. Maalesef insanlarmz bunlara inand ve bu ilaçlar maalesef aldlar. Faydas ve zararn bilmeden kullandlar.” eklinde konutu.

Bir ilacn fayda zarar dengesinde faydann önce gelmesi gerektiini anlatan eczac Sefa Karaarslan, "Bir ilaç, kimyasal veya bitkisel olabilir. Fayda ediyor olmas, kullanlaca anlamna gelmez. Dünyada birçok ilaç var faydal ama kullanamyoruz, çünkü yan etkileri var. Dünyada, üretilen bir ilacn piyasaya sürülmesi 10 yl alyor. Maliyeti de 500 milyon dolar. nternette satlan bu ilaçlar nerelerde üretiliyor, etken maddesi nedir, faydal mdr, zararl mdr bilinmiyor. Hakikaten salkl olmak isteyenleri istismar ediyorlar. Bu insanlara, salk ad altnda bazen zehir satyorlar. nternetten, televizyondan ald ilaçla saln hayatn kaybedenler var. Bunlar nerelerde üretiliyor? Bir ürünün, sadece bitkisel olsa bile zararsz olduunu düünemeyiz. Vatandalarmz bu tür ilanlara kar uyank olunmal, inanmamal. Bitkisel ürün kullanlrken hekimden tavsiye alnmal.” dedi.

 

OSMAN AKÇAY | 

 

 

Keywords: Aydn, Eczaclar Odas

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..