Türkiye'nin i ilanlar sitesi elemanonline.net’in 2013 yl verilerine göre biliim sektörü en çok ilgi gören sektörler arasnda yer ald.

2013 ylnn sonlarna yaklarken i dünyasndan gelen saysal veriler yln en popüler sektörlerine k tutuyor. ilanlar sitesi Elemanonline.net’in verilerine göre 2013 ylnda en fazla eleman aranan sektörlerden biri de Biliim oldu. Biliim sektöründe eleman arayan firmalar en fazla bilgisayar programcs ve web developer pozisyonlarna eleman aradlar.

Aranlan elemann cinsiyet dalmna bakldnda kadn ve erkek eitlii dikkat çeken bir veri olarak göze çarpyor. Aranlan elemann “Bilgisayar Programcs” olmas durumunda dahi bu eitliin devam etmesi, bilgisayar programclnn erkek meslei olmaktan çktnn bir göstergesi niteliinde.

Biliim sektörü en fazla bilgisayar programcs ve web developer arad

Elemanonline.net Pazarlama ve letiim Direktörü Arif Köse yapt açklamada 2013 ylnn geride braktmz 11 aynda 111 bin kiiyi ie yerletirdiklerini, 1 milyon 400 binin üzerinde aday profili ile üye firmalara en uygun aday bulma ans saladklarn belirtti.

Her geçen gün daha fazla firmann ve adayn i ilanlar konusunda interneti kullandn belirten Köse; “2013 ylnn en popüler sektörlerinden biri olan Biliim sektöründe firmalarn verdii ilanlara baktmzda en fazla bilgisayar programcs, web developer ve webmaster pozisyonlarna eleman arand görüyoruz. Bu pozisyonlarn hemen ardndan biliim sektöründe deneyim sahibi sat ve destek personelleri aranyor. En fazla ilan veren ehir dalmna bakldnda ise stanbul, Ankara, zmir, Bursa ve Kocaeli arl görülmekte.” dedi.

20 bine yakn aktif i ilan yer alan elemanonline.net web sitesine her gün ortalama 1.500 yeni üye aday, 150'nin üzerinde de yeni üye firma ekleniyor.

Elemanonline.net, 2 milyonun üzerinde aylk tekil ziyaretçi says ve 50 milyona yakn aylk sayfa görüntülenme saysyla i arayanlarn en çok ziyaret ettii siteler arasnda yer alyor."

 

K:elemanonline.net

 

Keywords: ilan, elemanonline, biliim