milivolt electronics world news Kadn_ve_gen_giriimciler_eit_artlarda_rekabet_istedi-didimhaber.net
27-02-2014

Kadn ve gen giriimciler eit artlarda rekabet istedi

Kadn_ve_gen_giriimciler_eit_artlarda_rekabet_istedi

AYDIN - 27.02.2014 15:58 Perembe

 

Aydn Ticaret Borsas’nda, “Baarnn Bir Olduu Yerdeyiz, Kadn Giriimcileriz” isimli bir toplant düzenlendi. Kadnlarn ve gençlerin ilgi gösterdii toplantda, kadn ve genç giriimciler ele alnd. Herkese eit artlar ve frsatlarn tannmas istenen toplantda, kadn giriimcilerin baarl olmas için gerekenleri kürsüde anlatan i kadnlar, gençlerin giriimcilik için daha nitelikli ve düzenli çalmas gerektiini söyledi.

 

Toplantda konuan Aydn Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Denizhan Sandkll, “Giriimcilik bir moda deil, zorunluluktur. Giriimcilikte kadnlarmza daha çok yer verirsek, yoksullukla daha nitelikli mücadele eder ve ekonomik verimliliimizi yükseltmi oluruz.” dedi. Sandkll, son birkaç ylda giriimciliin bir moda gibi gösterildiini, aksine tam kelime manasnn varlk ve bolluk oluturma olduunu ifade etti.

 

Kadn ve genç olmann yannda nitelikli olmaya dikkat çeken Aydn Ticaret Odas Yönetim Kurulu Bakan Hakan Ülken ise, “Giriimcilik yoksa ekonomi yok, giriim yoksa istihdam yok ama ayn zamanda kadn ve genç oran toplumun yarsna denk gelmiyorsa o zaman bir bacamz eksik. Bir bacamz eksikse topallayarak yürümeye devam ederiz. Kadn ve genç olmak toplumda hep pozitif ayrmcla yol açmal ve böyle baklmal gibi yanl bir algya sahibiz. Kadn ve genç olmak deil, nitelikli birey olmak önemli. Nitelikli kadn ve gençler, yeterince rekabet koullar içerisinde aksi pozisyonda olanlarla negatif durumda kalyorlarsa ve rekabette eit artlarda deillerse çou zaman o yamz eksik. Türkiye’nin en genç oda bakan olarak konuuyorum, genç olmak deil, nitelikli genç olmak önemli. Kadn olmak yeterli deil, nitelikli kadn olmak lazm ama ayn rekabet koullarn, ayn frsat eitliini kadnlarmza ve gençlerimize tanmak lazm.” eklinde konutu.

 

Aydn Ticaret Borsas olarak kadn giriimcilerin yannda olduklarn belirten Yönetim Kurulu Bakan Adnan Bosnal da toplumun baarszlnn asl sebebinin, kadnlara kar olan bilgisizlikten ileri geldiini söyledi. Bosnal, “Bir toplumun bir organ faaliyetteyken dier organ ilemezse o toplum felç olur.” dedi.

 

OSMAN AKÇAY | 

 

Kywords: Aydn, Kadn giriimciler, Aaydn ticaret borsas

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..