milivolt electronics world news Sigaraya_balama_ya_erkeklerde_daha_erken-didimhaber.net
28-02-2014

Sigaraya balama ya erkeklerde daha erken

Sigaraya_balama_ya_erkeklerde_daha_erken

AYDIN - 28.02.2014 17:45 Cuma


Aydn Halk Sal Müdürü Dr. enol Okur, Yeilay Haftas dolaysyla bir basn açklamas yapt. Açklamasnda, “Salk istatistikleri verilerine göre sigaraya balama yann erkeklerde 5’e, kadnlarda ise 7’ye dütüü, 15-19 ya aras kadnlarda ilk kez alkol kullanma orannn artt görülmektedir. Madde bamllyla mücadelemiz bütün bir yl boyunca sürmesine ramen dikkat çekmek ve yeni bir balangç yapmak isteyenler için her yl mart aynn ilk haftas Yeilay Haftas olarak kutlanmaktadr. Amacmz, salkl olduu kadar psikososyal açdan da mükemmel bir nesil yetitirmektir.” dedi.

Bamllk yapan maddelere, "Birkaç taneyle bir ey olmaz." düüncesiyle balandn, tanmadan sonra kullanc olarak devam edilip bamllkla sonuçlandn vurgulayan Dr. Okur, “Bamllktan veya kullanc olmaktan kurtulmann en kestirme yolu bu maddelerle hiç tanmamak, bunlar hiç kullanmamaktr. Bamllk yapan unsurlardan birisi olan alkol mide, beyin, kalp, akcier gibi organlar bata olmak üzere insan bünyesinde yapt tahribat bir tarafa, sosyal hayatta da büyük tahribat ve ykmlara neden olmaktadr. Dünya Salk Örgütü’nün ülkemiz dahil 30 ülkeyi kapsayan, olaylarda alkolün etkilerini gösteren aratrmasnn sonucundaki, 'lk be srada intihar, cinayet, boanma, iddet olaylar, hrszlk ve trafik kazalar yer almaktadr ve bu olaylarda alkolün etkisi, yüzde 70 ile yüzde 90 arasnda deimektedir. Bu nedenle alkol, bütün kötülüklerin anasdr.' ifadesi oldukça yerindedir.” eklinde konutu.

Sigaraya balama yann erkeklerde 5’e kadar indiine dikkat çeken Halk Sal Müdürü Okur, unlar kaydetti: "Çeitli vesilelerle zararn anlattmz sigara ise maalesef en yaygn uyuturucudur. Sigara tiryakilerinin yarsnn kanserden, dörtte birinin kalp, solunum yetmezlii ve enfarktüsten öldüü gözlemlenmitir. Ülkemizde son yllarda sigara bamllna kar farkndalk olumu, buna bal olarak kullanclarda brakma ve brakma giriimleri artm olmasna ramen son 12 ay içinde sigaray brakmay deneyenlerin yüzde 15’i baarya ulam, yüzde 53’ü sigaray brakmak istediini söylemitir, bunun yannda maalesef sigaraya balama ya 5’ e kadar dümütür. 10-14 ya aras çocuklarn sigaraya balama oranlarnn yükseklii ise dikkat çekici boyuttadr. Halen sigara kullananlarn yüzde 50'yi geçen ksm, sigarayla 15-19 yalarnda tanmlardr. Gençleri kötü alkanlklardan, alkol dükünlüünden, uyuturucu maddelerden korumak, devletimiz için anayasal bir görevdir."

 

 

OSMAN AKÇAY | 

 

Keywords: Aydn, Sigara, Aydn Halk Salk Müdürlüü

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..