milivolt electronics world news Didim_i_Partisi-_8_Mart_Dnya__Kadnlar_Gn_Basn_Aklamas-didimhaber.net
07-03-2014

Didim i Partisi- 8 Mart Dnya Kadnlar Gn Basn Aklamas

Didim_i_Partisi-_8_Mart_Dnya__Kadnlar_Gn_Basn_Aklamas

Didim 07.03.2014 16.00 Cuma

 

DDM Ç PARTS VE ÖNCÜ KADIN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI.

               Yüce Türk milletinin vatansever  ,fedakar kadnlar!        

  8  Mart, Dünya emekçi kadnlarnn canlar pahasna verdii onurlu mücadelenin yldönümüdür. 1857’de ABD - New York’ta  tekstil i kolunda, 40.000 dokuma içisi, çalma koullarnn düzeltilmesi için greve gitmi, polisin saldrs ve içilerin fabrikalara kilitlenmesinin ardndan çkan yangnda ,129 kadn içi hayatn kaybetmitir.
                Kapitalist sistem, emekçi kadn ve mücadelesini görmezden gelmekte, dünya emekçi kadnlar gününü de anneler günü ve sevgililer günü gibi tüketim arac haline getirmektedir. Oysa kadnlarn haklar ancak bamsz, emperyalizmin boyunduruu altnda olmayan, gerçekten demokratik bir ülkede mümkündür.
                8 Mart ne yaknma günü olarak ne de bayram günü olarak kutlanamaz. 8 Mart’lar emperyalizme kar bütün kadnlarn bamszlk ve özgürlük mücadelesinde birleme günüdür.Yurdumuz bölünme ve parçalanma tehdidi altndadr. Bundan daha vahim olmak üzere milletimiz, etnik köken, din ve mezhep, tarikat ve cemaat esasna göre bölünmeye doru sürüklenmektedir.  ABD’nin ve Türkiye’deki hizmetkarlarnn istedii ey halkmz üniversitelerde ve mahallelerde  laikler ve islamclar ,Türk’ler ve Kürt’ler ,Aleviler Sunniler eklinde bölmek, çatmalara sürüklemek,karde kavgas çkartmaktr. Hatrlanaca gibi 1980 öncesinde sa-sol kavgas körüklenmi, “Kurtarlm okullar-Kurtarlm mahalleler” için yüzlerce insanmz ölmütü.Bugün de ayn oyun emperyalistler tarafndan ortaya konulmutur Emperyalist kan emiciler bizi bölmeyi ,karde kan aktmay baaramayacaklar.

                Buradan türbanl ve kürt kardelerimize sesleniyoruz.ABD ve dinimizi siyasete alet eden Türkiye’deki hizmetkarlarnn  emperyalist oyunlarna alet olmayn.Bu güzel ülkemizde kardeçe yaayalm.Biz diyoruz ki; Kimsenin dini inancna, bandaki örtüsüne, apkasna, saçnn biçimine etnik kimliine karmyoruz, yeter ki baörtüsü ve etnik kimlik laik düzeni ykmak için kullanlmasn.Akl yolu, bilim yolu, Atatürk’ün yolu ,emperyalizme kar bamszlk ve demokrasi için vatan savunmas cephesinde birlemeyi emrediyor.
               AKP ktidar uygulad d politika ile komularmzla ülkemizi kar karya getirmi, evlatlarmz, Mehmetçiimiz ABD çkarlar uruna savaa sürülmek istenmektedir. Daha dün  Irak’ta  Amerikan çkarlar için, yüz binlerce kadna tecavüz edilmi, bugün de komumuz Suriye’yi kana bulayan çetelere yardm etmekte ve snrlarmz yol geçen hanna dönümütür. Bizim bugün görevimiz Atatürk ilkelerinde birlemek ve emperyalizmin saldrsna kar türbanlsyla, türbanszyla,Türk ‘üyle Kürt’üyle, Alevisi  Sunnisiyle vatanmz savunmaktr.       

              Bugün ülkemizde kadnlar, Kurtulu Sava ve Cumhuriyet devrimimizle elde ettii ekonomik, sosyal, siyasal kazanmlarn birer birer kaybetmekte, emperyalizmle ibirlii içinde bulunan gericilik ve bölücülük tarafndan, Cumhuriyet öncesinin karanlna hapsedilmek istenmektedir.Vatan topraklar, Cumhuriyet’in birikimi olan fabrikalar, KT’leri satlan, ordusu tertiplerle esir alnan, NATO üsleri ve patriot füzeleri ile yabanc askerler yerletirilerek içerden kuatlan bir ülkede, kadnlar, en bata onurlu yaam hakkn kaybetmektedirler.
            

             AKP iktidarnn ,kadn eve kapatan, en az üç çocuk isteyen, kürtaja, sezaryana kar olan, hamile kadna sokaa çkmamas yönünde bask kuran,4+4+4 ile kz çocuklarnn eitim hakkn elinden alan, çocuk gelinlerin yolunu açarak  merulatrmaya çalan, üniversite gençliini kzl erkekli diye ayrtran, töre cinayetlerine ,aile içi iddete duyarsz kalan politikalar, kadna yönelik iddeti arttrmaktadr.Kadna yönelik iddet,  ancak ekonomik, siyasal bamszlk ve  Atatürk Cumhuriyet’inin yeniden ina edilmesiyle son bulacaktr. Kazanlan haklarmz elimizden almaya çalan gerici zihniyetle, sonuna kadar mücadele edeceiz.

 

              Bu hal ve artlar altnda çi Partisi ve çi Partisinin Öncü Kadnlar olarak, ülkemizi böldürtmeyeceiz, vatanmz düman çizmesine çinetmeyeceiz, evlatlarmzn ve  Mehmetçiimizin kannn ABD çkarlar için pazarlanmasna izin vermeyeceiz.Muhtaç olduumuz güç tarihimizde; Fatma Seher’lerde, erife Bac’larda, Gördesli Makbule’lerde, Tayyar Rahime’lerde, yani Kuva-i Milliye Kadnlarnn ruhlarndadr.
                    Kahraman Mehmetçiklerimiz terörle mücadele ederek  ehit olurken, bütün milletin yürekleri daland , ehit analarnn cierleri yand. Ama onlar bir an bile tereddüt etmeden “Vatan Saolsun” dediler.Türk kadn ite böyle yüreklidir.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ,

                 "  Dünyada hiç bir milletin kadn "Ben Anadolu Kadnndan fazla çaltm. Milletimi kurtulua ve zafere götürmekte  Anadolu Kadn kadar emek verdim, diyemez "demitir.
                  Biz de diyoruz ki; çi kadnlar, emekçi kadnlar ! 
                  Bu üstünde özgür yaadmz toprak, fabrikalarnda tarlalarnda çaltmz ,iimizi, ekmeimizi kazandmz topraktr. 
                   Ey bu topraklar için evlatlarn topraa veren analar !
                  Ey iini, ekmeini, fabrikasn savunmak için mücadele eden kadnlar !
                  AKP hükümetinden kurtulmak, ABD’nin bölücülüüne kar vatanmz savunmak için,
                  Vatanmzn, milletimizin, kadnlarmzn kurtuluu için,

                  Tam Bamsz, Demokratik, Laik Türkiye için,

                  Gayri milli AKP hükümetinden kurtulup , Milli Hükümeti kurup, Atatürk’te birlemek için ,

                 Türkiye’nin güçlü bir çi Partisine ve Öncü Kadna ihtiyaç vardr.  çi Partisine ve  Öncü Kadn örgütlerine katln, üye olun. Bugün meydanlara çkma zamandr,Türkiye’mizin karanla sürükleniini seyredemeyiz.Vatan için endielenen bütün Didim’li dostlarmza sesleniyoruz.

                   Haydi vatan savunmasna , bamszlk ve özgürlük mücadelesine!

                  Güçlüyüz, Haklyz,Kazanacaz !

 

Ç PARTS DDM ÖNCÜ KADIN BAKANI- HAYRYE YILDIZ

 

Keywords: Didim, çi Partisi, 8 Mart Kadnlar Günü, Basn Açklamas

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..