milivolt electronics world news Mfettilere_veli_cevab:_Siyasi_bask_olsa,_veli_olarak_ilk_tepkiyi_biz_veririz-didimhaber.net
17-03-2014

Mfettilere veli cevab: Siyasi bask olsa, veli olarak ilk tepkiyi biz veririz

Mfettilere_veli_cevab:_Siyasi_bask_olsa,_veli_olarak_ilk_tepkiyi_biz_veririz

AYDIN - 17.03.2014 20:49 Pazartesi


Milli Eitim Bakanl müfettilerinin Söke Özel Havva Aye Güven Ortaokulu’nda küçük yataki çocuklar sorguya çekmesi tepkiye neden oldu. Okula çarlan baz velilere de çeitli sorular soran müfettiler, siyasi propaganda delili arad.

Aydn’n ilçelerinde okullara ve yurtlara giden müfettiler, hem çocuklar hem de velileri n ifadelerini aldlar. Velilerin tepki gösterdii ifade tutana eklindeki uygulamaya gelen müfettilerin bakanln kararyla geldikleri, kurumlara her hangi bir belge göstermedikleri ve vermedikleri örenildi. 
Söke Özel Havva Aye Güven Ortaokulu’na giden iki müfetti, 26 ortaokul örencisi ve 16 velinin ifadesini ald. Her snftan snf bakan ve belirledikleri iki örencileri ayr snflarda toplayan müfettiler örencilerin ve velilerin ayr ayr ifadelerini ald. Okullarna gelen 2 müfettiin, ailelerinden izin almadan ve velileri olmadan 26 örencinin ifadesini aldklarn ve okula davet edilen 16 velinin de ifadesinin alndn belirten Söke Özel Havva Aye Güven Ortaokulu Müdürü Hakan Demir, kendilerine bir belge verilmediini sadece bilgi verildiini söyledi.

Okula davet edilen ve ifadesi alnan bir veli yaplan kendilerine hakaret olarak deerlendirerek, "Formda siyasi basknn olup olamad yazyordu. Hakaretlerin olup olmad yazyordu. Bunlar hakknda görülerimiz doru veya doru olmad hakknda cevaplamamamz istedi. Biz de cevapladk. Yaplan uygulama bence kesinlikle yanl. Bu bir hakaret, eitime bir hakaret. Burada siyasi bir bask veya hakaret olsa zaten veli olarak ilk tepkiyi biz veririz. Ama bunu müfetti göndererek bizi buraya davet ettiler. Biz de görülerimizi ifade ettik ama son derece yanl." ifadelerini kulland.

Öte yandan müfettilerin, Koçarl, Nazilli ve dier ilçelerde de bu tür kurumlara giderek örencilerin ve ifadelerini aldklar örenildi. Uygulamaya derhal son verilmesini isteyen Aktif Eitim Sen (AES) Aydn ube Bakan Yunus Erdoan, "u anda bu tür bir sorgulama asla kabul edilemez. 28 ubatta bile bu denli hukuksuzluk yoktu. Hiçbir ekilde küçük çocuklarn yanlarnda kimse olmadan ifadelerin alnmas kabul edilemez ve sakncaldr. Bu uygulama kesinlikle kabul edilemez. Okullarda siyasi ifadelerin sorgu olarak yaplmas kabul edilemez. Bu uygulamaya son verilmeli. Veliler tüm haklarn aramal." dedi.

 

Keywords: Aydn, Söke,Aktif Eitim-Sen

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..