milivolt electronics world news Gerek_am_bal_akarken_kesilmez-didimhaber.net
30-10-2013

Gerek am bal akarken kesilmez

Gerek_am_bal_akarken_kesilmez


 AYDIN


Çam bal üretiminin yüzde 85’inin yapld Mula’da arclar sahte çam balna kar tüketicileri uyard. Sahte çam balnn gözle anlalamayacan, en belirgin özelliinin akkanl olduunu belirten Ula Arclar Birlii Bakan Mustafa Muslu, “Gerçek çam bal bir kaptan bir kaba boaltlrken akkanl kesilmez. Glikoz ve ekerden yaplan sahte ballarn akkanl kesilir. Gerçek çam balnn tad mükemmeldir. Gerçek çam bal ac deildir.” dedi.

Yeni çam bal sezonu öncesi çam bal tüketicilerini uyaran Ula Arclar Birlii Bakan Mustafa Muslu, vatandalardan çam baln, üretici birliklerinden, üreticilerden veya güvenilir firmalardan almalar tavsiyesinde bulundu. Gerçek çam baln anlamak için akkanlnn en büyük özellii olduunu belirten Muslu, “Gerçek çam bal akkanlndan anlalr. Hakiki çam bal hiç kesilme yapmaz. Çam balnn akmasndan baln hakikiliini öreniriz. Glikozdan ve ekerden yaplan ballar akarken kesilir. Bizim balmz çamlardan alnan hakiki baldr. Her yataki insann yiyebilecei, hiç zarar olmayan tedavi edici bir baldr. yi akkanlndan ve kvamndan belli olur. Bir kaptan bir kaba boaltlrken baln akkanlnda kesilme olmaz. Döktüünüzde kesilme olmadan akar. Bazlar çam balnn ac olduunu söylerler. Gerçek çam bal asla ac deildir.” dedi.

Ulal çam bal üreticisi Turgut Karan, vatandalara gerçek çam bal yedirmenin mutluluunu yaadklarn söyledi. Bal fiyatlarnn düüklüünden dert yanan Karan, “Kovanlarmzdan kestiimiz ballarmz güvenle halkmza sunuyoruz. Toptan fiyatlar düük. Biz de direkt vatandalarmza kaliteli çam bal sunmak için çalyoruz.” dedi.

Dünya çam bal üretiminin yüzde 90’ Türkiye'de, Türkiye'deki çam balnn yüzde 85’i ise Mula’da üretiliyor. Kalan yüzde 10’luk bölümün üretimi de Yunanistan’da gerçekletiriliyor. Yllk verimine göre 10 ile 20 bin ton arasnda çam balnn üretildii Türkiye'de yllk ortalama 2 bin tonu Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..