milivolt electronics world news Deniz_Gezmi_6_Mays_Basn_Aklamas-didimhaber.net
04-05-2014

Deniz Gezmi 6 Mays Basn Aklamas

Deniz_Gezmi_6_Mays_Basn_Aklamas

Bundan tam 42 yl önce 3 yiit devrimciyi ,önderi kaybettik. Evet, onlar Tam Bamsz Türkiye için mücadele ediyorlard. Çünkü onlar ,gerçekten Atatürk'e sahip çkan gerçek devrimcilerdi. Deniz Gezmi ve arkadalarnn durumada söyledikleri gibi "Üniversite örenimi yapmak Anayasa'nn verdii bir haktr. Örenci olarak devrimci mücadeleye katlmak ise, Mustafa Kemal'in bize yükledii bir görevdir. Dünyann bütün gericileri bir araya gelseler, bu hakkmz ve görevimizi elimizden alamayacaklardr."

u anda onlarn mücadelesini savunduunu söyleyen sol maskeli guruplar , Amerika’dan medet umanlar, Amerikanc politikalar uygulayanlardr. Denizler halkçyd. Büyük içi eylemlerine önderlik edenlerdi. Ayn zamanda Merutiyeti, Kemalist Devrimi ve 27 Mays devrimini sahiplenen Mustafa Kemal’in mirasna sahip çkan devrimcilerdi. Her eyden önce ayaklar, Türkiye topraklarna basan halk önderleriydiler. Kitlelerin önderi Deniz'i unutturmak için ellerinden geleni yaptlar. Türkiye Solu da vurguyu hep efsane yapmtr. Bilime deil ,rivayete merakldr. Baary deil, kahramanl gözetir.Gelecei belirlemeyi deil, bireysel kahramanl yüceltir. Oysa Türkiye devriminin ihtiyac, efsane ve duygu yüklemek, deil, nesnelliktir, bilimdir, devrimci teoridir. Bugün devrimciteori, baka cepheden saldr altndadr. "deolojiler ça geçti." diyorlar. Bunu diyenler, ayn zamanda Deniz Gezmi efsanesinin önünde her yl iki gözü iki çeme riyakarca alyorlar. Bunlar bütün deerlerini yitirmi, devrimci hatra tüccarlardr. Piyasaya, meta ekonomisine öylesine budalaca teslim olmulardr ki, devrimciliin bile hatrasn pazarlamakta, paraya ve kariyere çevirmektedirler.

Deniz Gezmi Türkiye devriminin can damarn yakalad için, Deniz Gezmi oldu. Emperyalizm tarafndan sömürülen bir ülkenin çocuu olduunu, ülkenin tam bamsz olmas gerektiini  bandan gördü. Ksack ömrünü, Amerikan emperyalizmiyle mücadeleye adad. Deniz 1968 ubatnda Uluslararas Ekonomi ve Ticaret Bilimleri Örencileri Dernei toplantsnda konumak isteyen zamann devlet bakan Seyfi Öztürk'ü protesto ediyor. Protesto sonucu bakan konuamyor. Sloganlar öyle "Morisson Süleyman" "Yankeegohome" "Bamszlk istiyoruz." .Temmuz 1968 de ABD 6. filosu Türkiye limanlarna gelir. Amerikan askerleri denize dökülür. Sonra Samsun-Ankara "Tam Bamsz Türkiye için Mustafa Kemal Yürüyüü" nü tertipler. Yürüyü kolunun en önünde Türkiye bayra vardr. Yeni atanan ABD büyükelçisi Robert W. Commer' in geliini protesto etmek için, stanbul'da Yeilköy havaalannda toplanan gençlerin önünde toplum polisleri ile dövüür. Gözaltna alnr. Ancak Commer 8 ay Türkiye'de kalabilir. ODTÜ'de otomobili yaklr. Nisan 1969 da istifa edip, Amerika'ya kaçar. Bugün Deniz Gezmileri savunduunu söyleyen baz sol maskeli grup ve partiler BDA-C ile omuz omuza türban savunuculuunu yapar, tarikatlara özgürlük ister, insan haklar ve Kürt sorununun çözümü gerekçesiyle, ABD'den ve AB'den akl alr. Amerika'nn BOP projesi görevlilerini savunur. Solcunun görevi emperyalizmin projelerini, ekonomik yaptrmlarnn Türkiye halkna zorla uygulatan partileri savunmak m?68 "Küçük Amerika sürecine isyand."  Ortaçaa sava açmt. Hedefinde toprak aal vard. Üniversitede ve toplumsal yaamn bütün alanlarnda demokrasi istiyordu. 42 yl sonra imdi 68'in eylem parolas gene Türkiye'nin gündemini oluturuyor. O parola 'Tam Bamsz ve Gerçekten Demokratik Türkiye"dir. Çok iyi biliyoruz ki, limanlar, enerji santralleri, tersaneleri, Petkimleri, madenleri, topraklar, Tekelleri, PTT' leri  yamalanan-içisi, köylüsü her türlü destekten yoksun ve perian Türkiye, imdi gerçek 68'ine girmitir. Çok iyi biliyoruz ki eletirdiimiz türden Sol'u bitirecek olan ite bu süreçtir. Sol yeniden gerçek sol olacaktr. Biz çi Partisi olarak, Deniz Gezmi'in o zaman Demirel tarafndan engellenen yürüyüünü tamamlayacaz.Türkiye, bugün bir seçim noktasndadr. Ya bir sömürge, bir "tarikatlar, eyhler, müritler ülkesi olacak, ya da 1919'daki gibi yolun sonuna kadar yürüyecektir. 68 ite imdi gene o yolda yürüyor.

Emperyalizm ve ibirlikçilerinin astrd Deniz Gezmi'i, Yusuf Aslan' ve Hüseyin nan' saygyla anyoruz. Mücadeleleri yolumuza k tutmaya devam etmektedir.Hiç kimse endielenmesin !6.Filoyu denize dökenlerin devrim mirasçlar, bugün Bodrum’da Amerikan askerinin bana çuval geçirerek ülkemizin sahipsiz olmadn, ülkemizi asla emperyalist güçlere böldürtmeyeceimizi haykrmlardr.

DidimçiPartisilçeBakan

Bülent Boyer

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..