milivolt electronics world news Yrkler_Aydn'daki_enlikte_bulutu-didimhaber.net
04-05-2014

Yrkler Aydn'daki enlikte bulutu

Yrkler_Aydn'daki_enlikte_bulutu

AYDIN - 04.05.2014 17:31 Pazar

 

Bu yl 9. düzenlenen Yenipazar Karaçakal Yörükleri Kültür enlii Karaçakal Yaylas’nda yapld. Yörük Kültürünü yaymak için bu enlikleri düzenlediklerini belirten Yenipazar Karaçakal Yörükleri Kültür ve Tantm Dernei Bakan Duran Teke, “Amacmz popüler kültüre kar yörük Kültürünü korumak ve Gelecek nesillere aktarmak” dedi.

 

Karaçakal Yaylas’nda yaplan enlikte, Yörükler geleneksel kyafetleriyle katldlar. Halk oyunlar, efe oyunlar ve geleneksel Yörük oyunlarnn yannda yaylaya kurulan kl çadrlar da büyük ilgi gördü. Misafirlere Yörük ymeei olan, Kekek, pilav ve irmik helvasyla ayran ikram edildi. Büyükler kadar küçüklerin de ilgi gösterdii enlie katlan Aydn Valisi Erol Ayyldz, “Yörük kültürü, Aydn’n tanda topranda hakim olan bir kültürümüz. Bu kültürümüzü ayn zamanda Kurtulu Savan vermi, Aydn’ Aydn yapm. Türkiye’ye hakl olarak guru yaatm bir kültürümüze ve yöremiz. Bunu bu günlere tayanlara teekkür ediyorum, var olan deerlerine sahip çkyorlar. Bu deerlere ihtiyacmz var. Yörüü Yörük yapan, dolaysyla toplumda var edeni geçmiten aldn gelecee tayacak o kültüre bizim ihtiyacmz var. Bu tür bir araya geliler aslnda bu deerlerimizi gelecee yeni nesillere aktarma faaliyetleridir. Bunlara destek vererek bunarl ne kadar canl tutabilirsek, deerlerimiz katkda bulunmu oluruz. Biraz sembolik gibi gözükse bile Yörük kültürünün yaatlmas nesilden nesile aktarlmas, akrabalk balarnn güçlendirilmesi ve dolaysyla birlik beraberliin kuvvetli tutulmas ve bu halkn daha iyi kenetlenmesini salamaktadr.”dedi.

 

enlikleri düzenlemedeki amaçlarnn Yörük kültürünü gelenek ve göreneklerini yeni nesillere aktarmak olduunu belirten Yenipazar Karaçakal Yörükleri Kültür ve Tantm Dernei Bakan Duran Teke, “Bu yl enliimizin 9.sunu yaptk. Katlanlar arasnda güzel kaynamas oldu. Isparta’dan, zmir’den Denizli’den Mula’dan ve Türkiye’nin çeitli yörelerinden Yörükler enliimiz katldlar. Bu enlik sayesinde insanlar birbirlerini tanyarak akraba olduklarnn farkna vardlar. Daha önceden tananlar daha fazla kaynatlar. Amacmz bizim, Yörük kültürünü yaygnlatrmaktr. Popüler kültüre kar bu kültürün canl tutulmasn arzu ediyoruz. Aydn’n temel kültürü Yörük kültürüdür. Yozlama kar direnç göstermeliyiz. Bizim bu enlii yapmamzdaki maksat, bu kültürümüzü canl tutarak bir ekilde gelecek nesillere aktarmak olduu kadar Türk kültürüne de hizmet emmektir.” eklinde konutu.

 

Yenipazar Karaçakal Yörükleri enliine Yenipazar Kaymakam Hakan Özarslan, Yenipazar Belediye Bakan Zafer Savc, Aydn Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, davetliler ve Yörükler katldlar. enlikte, okunan Kur’an- Kerim hatimleri için hatim duas yapld. Misafirlerin kl çadrlarda arland enlikte, yöresel kyafetler, Yörüklerin kulland malzemeler ve oyunlar büyük ilgi gördü.

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..