milivolt electronics world news AYTO_Bakan:_ncir,_Norvete_yetiseydi_eczaneden_tane_ile_satn_alrdk-didimhaber.net
07-05-2014

AYTO Bakan: ncir, Norvete yetiseydi eczaneden tane ile satn alrdk

AYTO_Bakan:_ncir,_Norvete_yetiseydi_eczaneden_tane_ile_satn_alrdk

AYDIN - 07.05.2014 15:46 Çaramba

 

Aydn Ticaret Odas (AYTO) Yönetim Kurulu Bakan Hakan Ülken, Türkiye’nin dünyada incir üretimde ilk srada yer almasna ramen bunu iyi deerlendiremediini söyledi. ncirin gerçek deerinin Türkiye’ye ve dünyaya iyi anlatlamadn ifade eden AYTO Bakan Hakan Ülken, “Eer incir Norveç’te falan yetiseydi biz bunu eczaneden ilaç niyetine tane ile alrdk. Ayrca incirin fiyat bu deil, incir için hedef pazar olarak belirleyebileceimiz iyi bir fuar varsa belirleyelim. Kolektif hareketi yakalayalm, istiareyi artralm. ç pazar geniletebilirsek d pazardaki fiyat artrabiliriz.” dedi.

 

Tari Germencik ncir letme Müdürlüü’nü yönetimle birlikte ziyaret eden AYTO üyeleri, inciri ele ald. ncir sezonu balamadan önce incirdeki hidrojen peroksit sorunu, jeotermal enerji kaynaklarnn etkileri, sektörün önünün nasl açlaca gibi gündemle hep birlikte bir toplant yaplmasn öneren AYTO Bakan Hakan Ülken, incirin tantm ve gerçek deerinin de tantmla mümkün olduunu söyledi.

 

AYTO’nun ziyaretinden memnun olduklarn belirten Tari ncir Birlii Bakan Ahmet Fevzi Aruman, “Aydn denince akla incir gelmektedir. Aydn için böylesine önemli ürünümüz olan incir de çok önemli skntlarmz bulunmaktadr. Biz gücümüz nispetinde çalmalar yapyoruz ancak münferit yaplan çalmalarla sesimizi duyuramyoruz. Biz sizinle çok teriki mesai yapmalyz. ncirin ykanmasnda kullanlan hidrojen peroksitin salk açsndan büyük bir tehlike. Hala incirde hidrojen peroksit kullanmaya devam edelim, müteri buna almtr, gibi ifadeler dolamaktadr. Hidrojen peroksit kansorejen bir maddedir. Salk için çok büyük tehlikedir.” diye konutu.

 

NCRDE DER BR TEHLKE JEOTERMAL

 

ncirde bir dier tehlikenin jeotermal enerji nedeniyle oluan borlu su atklarnn doaya ve incir aaçlarna verdii zararn gündeme geldii ziyarette bu konuda hazrlanm bir raporun henüz bulunmad, jeotermal enerjinin kullanmndan sonra oluan atklarn reenjekte edilmemesi halinde 20 yl sonra Aydn’n çölleecei ifade edildi.

 

Karlkl görü alverii eklinde geçen ziyaretin sonunda AYTO Bakan Hakan Ülken Tari ncir Birlii Bakan Ahmet Fevzi Aruman’a AYTO Meclis Bakan A. Sefa Yüksel Germencik ncir letme ve Depolama Müdürü Caner Ilak’a plaket takdim etti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..