milivolt electronics world news AD'l_rencilerin_el_emei_gz_nuru_rnleri_satta-didimhaber.net
17-05-2014

AD'l rencilerin el emei gz nuru rnleri satta

AD'l_rencilerin_el_emei_gz_nuru_rnleri_satta

AYDIN - 17.05.2014 17:37:49 Cumartesi


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune nci Meslek Yüksekokulu örencilerinin kendi elleriyle yaptklar ürünler sata çkt. Deri Program, Kuyumculuk ve Tak Tasarm Program, Mimari Dekoratif Sanatlar Program ve Mimari Restorasyon Program örencilerinin kendileri yaptklar ürünler online sata sunuldu. Her biri özel tasarm olan ürünler tek adet yaplyor. El ii deri, tak ve mimari ürünler uygun fiyatlarla merakl alclarn bekliyor.

 

Karacasu yöresinin ekonomik ve kültürel zenginliklerini bilimle buluturan Karacasu Memnune nci Yüksekokulu, çalmalar internet üzerinden sata çkard.

Örencilerin özel tasarmlar olan çalmalarla ilgili bilgi veren Karacasu Memnune nci Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramazan Klç, “Yöremizin ekonomik, kültürel tarihi zenginlikleri ve gelenekleri ile örtüen ön lisans programlarn içinde barndrmasdr. Yüksekokulumuz, bulunduu yörenin zenginliklerini bilimle buluturmann yan sra, çok önemli bir misyonu da üstlenmektedir unutulup giden, zanaatlar, el sanatlar, el emekleri dediimiz deerlerimizi gençlerimizle buluturmaktadr. Bu sayede tarihi miras gelecee tamaktadr. Bilimsel yöntemler gelitirerek, mevcut olana yeni deer katmak da, okulumuzun bu yöreye olan önemli katksdr. Mart 2014’ten itibaren Deri Program, Kuyumculuk ve Tak Tasarm Program, Mimari Dekoratif Sanatlar Program ve Mimari Restorasyon Program örencilerinin yaptklar ürünler online sata sunulmutur. Yüksekokulumuz, örenci ve öretim üyelerinin yaptklar ürünler daha çok kiiye ulama ve beenilerine sunulma amacyla, rektörlük binas giri katnda bulunan tehir dolaplarnda sergilenmektedir.” dedi.

 

Deri ürünleri hakknda bilgi veren Karacasu Memnune nci Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramazan Klç, “Ürünlerimiz vaketa deriden yaplmtr. Vaketa deri, sr derisinin mee palamudu kadehi ile geleneksel olarak tabaklanmasyla üretilen sk ve dolgun yapl saraciyelik bir deri tipidir. Bu derinin tabaklanmas ileminde doaya dost bir üretim yöntemi uygulanmtr. Ürünlerimizin imalat, tamamen el içilii ile gerçekletirilmitir. Ürünlerimiz geleneksel, çevreye dost ve el sanatlar imalatna dayal ürünlerdir.” dedi.

Keywords:ADÜ, Örenciler, el ileri ürünler,Karacasu Memnune nci Meslek Yüksekokulu

 

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..