milivolt electronics world news Maden_ehitleri_iin_Kuadas'nda_baretli_eylem_yapld-didimhaber.net
19-05-2014

Maden ehitleri iin Kuadas'nda baretli eylem yapld

Maden_ehitleri_iin_Kuadas'nda_baretli_eylem_yapld

AYDIN - 19.05.2014 14:18:01 Pazartesi


Atatürkçü Düünce Dernei (ADD) Kuadas ubesi, Manisa'nn Soma ilçesindeki maden faciasna dikkat çekmek için baret eylemi düzenledi.

Sahil band üzerindeki smail Cem Bar ve Dostluk Meydan'ndaki eyleme Kuadas Belediye Bakan Özer Kayal, ADD ube Bakan Nazan Bozkurt ve çok sayda kii katld.

 

Yüzlerce sar baretin arasnda basn açklamas yapan Bozkurt, “ADD Kuadas ubesi olarak, olaydan sonra sorumlu olan herkes topluma gereken hesab vermedikçe sesimiz bir an olsun durmayacak, tepkimiz ayn ekilde devam edecektir. Soma’da yaanan felaketi toplumun ortak acs olarak görüyor, hayatn yitiren emekçilerimize rahmet ve ulusumuza basal diliyoruz.” dedi. Bakan Kayal ise, “Birkaç yl önce ili’de yaanan benzer bir maden faciasn da gördük; 33 tane ilili emekçi 69 gün sonra, dikkatinizi çekiyorum, öyle veya böyle i kazas sonunda oluan bir göçükten 69 gün sonra sa salim kurtuldular. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu iin ftratnda cinayet yok demektir arkadalar. Ona göre hepimiz bu bilinçle, bu dorultuda örgütlenelim ama örgütlenmeyi doru yerlerde, doru adreslerde yapalm derim. Bu cinayetlerde savunduumuz örgütlü toplumun, özellikle içilerimizin, emekçilerimizin örgütlü olduu sendikalarn suçu olmadn m düünüyorsunuz? Neden? Çünkü ülkemizde sendikaclk sadece maa pazarl yapmak, bunun dnda da baka hiçbir ey yapmamak anlamna geliyor. unu söylüyorum, 68-70’li yllarda aabeylerimizin derdi sar sendikayd. u anda Türkiye’deki sendikalarn pek çou sar sendikaclk yapyor. Buradan tekrar söylüyorum, eer bu bir suçsa gereini yapsnlar. Dediler ya, 'Bu iin ftratnda bu var.', bu iin ftratnda bu olamaz, böyle bir ey yok. Üniversiteler baryor, bilim insanlar baryor, TMMOB baryor, neden olduunu anlatyorlar ama biz hâlâ bu iin ftratnda bu var diye kandrlyoruz. Bu kadar sahipsiz, bu kadar ucuz hayat var m dünyann baka ülkelerinde? Sanrm birkaç ay önce Güney Kore’de, 'Nehirde sal kazasnda vatandalarm öldü, ben sahip çkamadm.' diye babakan istifa etti.” eklinde konutu.

Keywords: Aydn, Kuadas, ADD, Atattürkçü Düünce Dernei, Soma

 

ÖMER ORUÇ | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..