milivolt electronics world news anakkale_100._Yl_Gezici_Mzesi_Aydn_'da-didimhaber.net
26-05-2014

anakkale 100. Yl Gezici Mzesi Aydn 'da

anakkale_100._Yl_Gezici_Mzesi_Aydn_'da

AYDIN - 26.05.2014 15:55:42 Pazartesi


Çanakkale 100. Yl Gezici Müzesi, Aydn Atatürk Kapal Spor Salonu önünde törenle açld. Basn Yayn ye Enformasyon Genel Müdürlüü (BYEGM)'nün organize ettii TIR müze, 1 Haziran 2014'e kadar ücretsiz gezilebilecek. Çanakkale Sava'n gelecek nesillere tamak amacyla oluturulan müzede, bu savata kullanlan yaklak 4 bin malzeme sergileniyor.

 Çanakkale 100. Yl Gezici Müzesi Aydn 'da

Çanakkale Zaferi'nin 100. yldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde BYEGM'nin Çanakkale 100. Yl Gezici Müzesi Aydn’a geldi. Herkesin ücretsiz gezebilecei müzenin açlnda konuan Aydn Valisi Erol Ayyldz, “Milletimizin tarih boyunca kazand en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlklardan birisi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, büyük yokluk ve imkanszlklara ramen vatann can pahasna nasl savunduunu göstermesi bakmndan tarihî bir öneme sahiptir. Çanakkale Zaferi ile vatanmz istila etmeye çalan igal kuvvetlerine 'Çanakkale geçilmez' dedirten, Anadolu ve Rumeli’nin her yerinden gelen kahramanlarmz, birlik ve beraberliimizin ne kadar salam temellere dayandn bütün dünyaya ilan etmilerdir. Milletimizin ortaya koyduu bu destan neticesinde adeta yeni bir tarih yazlmtr. Geçmiten aldmz ilhamla milletçe ehitlerimizin bize brakt mukaddes emaneti, sorumluluunun idraki olarak her geçen gün ayn uur ve inançla daha yükseklere tama kararlln göstereceiz. Çanakkale ruhunu pekitirmek amacyla ehitler diyarndan yola çkan Çanakkale 100. Yl Gezici Müzesi’ni herkesin gelip görmesi gerekir.” dedi. Tarihçi yazar Ahmet Uslu ise Vali Ayyldz ve açla katlanlara, müzede bulanan eserler ve sava hakknda bilgi verdi.

 Çanakkale 100. Yl Gezici Müzesi Aydn 'da

Çanakkale Sava'nn gelecek nesillere lâyk olduu ekilde öretilmesi ve mesafe sebebiyle ziyaret edemeyen kiilere ulamak amacyla özel bir koleksiyonerin hazrlad, "ehitler diyarndan Anadolu'ya" sloganyla yola çkan gezici müzenin açlna Vali Ayyldz, Vali Yardmcs Abdullah Aslan, Basn ve Halkla likiler Müdürü ükrü Söylevci, Basn lan Kurumu Aydn Müdürü Özer Akolu, BYEGM Mula l Müdürü Cavit Okur, askerî erkân, davetliler ve örenciler katld. Törenden sonra örenciler, öretmenleri gözetiminde müzeyi gezdi.

Keywords: Aydn, Çanakkale Gezici Müze

 

OSMAN AKÇAY |

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..