milivolt electronics world news Bu_yl_buday_rekoltesi_dk_bekleniyor-didimhaber.net
28-05-2014

Bu yl buday rekoltesi dk bekleniyor

Bu_yl_buday_rekoltesi_dk_bekleniyor

AYDIN - 28.05.2014 17:10:56 Çaramba


Aydn'da buday üreticileri, bu yl dier 10 gün önce hasada balad. Budaylarn, havalarn scak gitmesiyle erken olgunlat belirtildi. Türkiye'de yaklak 20 milyon ton civarnda buday hasad yapldn belirten Aydn Ziraat Odas Bakan Yardmcs Mehmet Kendirliolu, ilde ise üretimin, 200 bin dönüm alanda 100 bin ton olduunu kaydetti.

 Bu yl buday rekoltesi düük bekleniyor

Buday rekoltesinin, yalara göre 18 milyon ile 21 milyon ton arasnda deitiini belirten Kendirliolu, “Bunun yaklak 100 bin tonunu Aydn üretmektedir. Aydn'da yaklak 200 bin dönüm alanda buday üretimi yaplmaktadr. Bu yl yalarn Türkiye genelinde az olmas, sulu buday ekimi yapan üreticilerin yüzünü güldürdü. Girdi maliyetlerinin üzerine bir de hava artlar eklendi. Bilhassa Anadolu'da bu yl maalesef k artlarnda beklediimiz ya alnamad. Buday da yala beraber verimi artan bir ürün. Kuraklk söz konusu olunca, tahmin ediyorum bu sene son yllarn en düük verimi alnacak. Bu beklenti sebebiyle fiyatlar att. Aydn'da sulu buday ekimi yapan üreticiler, piyasada buday miktarnn az olmasndan dolay fiyatlardaki artlardan memnun.” dedi.

 Bu yl buday rekoltesi düük bekleniyor

Son dönemdeki yalarn buday hasadn olumlu etkilediini belirten Aydnl çiftçi Adnan Kendirliolu ise unlar kaydetti: "Geçen seneninkine göre verim iyi. Dönümde 100-150 kiloluk bir artmz var, son yamurlarn etkisi. Fiyatlardan da memnunuz, 70-75 kuru civarlarnda satyoruz. Maliyetimiz bu yl kurtaryor, geçen yla göre iyi. Yüzde 30 bir artmz var. Saman balyasnda 50 kuru kilo olarak hesap yaplyor. Normalinde 20 kilo civarnda gelir, 10 lira gibi bir fiyat olur. Dier bölgelerde biraz kuraklk olduundan bahsediliyor ama Aydn bölgesi olarak geçen yla göre o kadar olmasa bile verim fena deil. Geçen yl buday fiyat 60-65 kuru arasnda deiirken bu yl ürünün az olmas nedeniyle 75-80 kuru arasnda alc buluyor. Samann balyasn da geçen yllarda olduu gibi 10 liradan satyoruz.”

 Keywords: Aydn, buday rekoltesi,Ziraat odas

 

OSMAN AKÇAY |

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..