milivolt electronics world news Bakan_Erolu:_Trkiye'nin_2050_ylna_kadar_ime_suyu_problemini_zdk-didimhaber.net
29-05-2014

Bakan Erolu: Trkiye'nin 2050 ylna kadar ime suyu problemini zdk

Bakan_Erolu:_Trkiye'nin_2050_ylna_kadar_ime_suyu_problemini_zdk

AYDIN - 29.05.2014 11:26:38 Perembe


stanbul’un 100 günlük suyu kald yönündeki açklamalar deerlendiren Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, “stanbul’da muhteem bir entegre sistem var. stanbul’u susuz brakmayacaz. Barajlardaki su seviyesini hesap edenler unu hesap etmiyorlar, u anda stanbul’a Melen’in suyu akyor. Günde bir nehir, 670 bin metreküp su Melen’den akyor, Yeil Çay'dan akyor, Istranca’dan akyor. Dolaysyla bu ii bilmeyenler, sadece barajlardaki seviyeye bakyor. Kald ki barajlar da bo deil, yüzde 28 dolu.” dedi.

 Bakan Erolu, Aydn'da

Aydn’n Buharkent ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kurulularyla kahvaltda buluan Bakan Erolu, bütün Türkiye’nin 2040-2050 yllarna kadar içme suyu problemini çözdüklerini vurgulad. Erolu, “Bu arada yamurlar da geliyor. u anda Aydn’da da barajlarmz dolu. Cumadan çarambaya kadar ya var. Baz bölgelerde, stanbul’da perembeden itibaren ya var. Biz u ana kadar hiçbir ehri susuz brakmadk, çünkü tam 76 tane dev içme suyu baraj, isale hatt, artma tesisi, 76 ehrin bütün altyap çalmalarn tamamladk. Her ay toplant yapyoruz. Su meselesini çözdük. zmir içi de problem yok. Aydn için su fazla. u anda Türkiye’de elbette kuraklk var. Geçen yl 1 Ekim'den bugüne kadar yalarda yüzde 28 azalma var. Gördes Baraj’ndan dev borularla su getirmeseydik zmir susuzdu. kizdere Baraj'n yapmasaydk Aydn da susuzdu.” eklinde konutu.

 Bakan Erolu, Aydn'da

Aydn ile Mula snrnda bulunan ve kirlilikle gündeme gelen Bafa Gölü için de açklama yapan Veysel Erolu, “Bafa Gölü’nü kurtaran biziz. Tamamen bitmek üzereydi, su seviyesi 25 santimetreye kadar inmiti. Bafa Gölü’nde u anda 240 santimetre su seviyesi var, normalde 2 metredir. Bafa Gölü’nde olan hadise, ilkbahar ve sonbahar aylarnda gölde bir karm meydana gelir, dolaysyla alttaki çökelen maddeler yüzeye çkar. Bunlar yosunlardr. Bu zehirlenme deil, iklimle ilgili bir hadisedir. Her yl da mevsime ve scakla bal olarak deiik zamanlar ama mutlaka olur.” dedi.

Bakan Erolu, Aydn'da 

Bakan Erolu’na Aydn Valisi Erol Ayyldz, AK Parti Aydn milletvekilleri, muhtarlar ve dier partililer elik etti. Erolu, basna kapal olarak muhtar ve dier kurum temsilcileriyle görütükten sonra 1 Haziran 2014'te Buharkent’te tekrar yaplacak yerel seçimlerde AK Parti aday Mehmet Erolu’na destek için ilçe merkezine gitti. Erolu, Aydn'n 11 milyar lirayla en çok yatrm yaptklar yedinci il olduunu sözlerine ekledi.

Keywords: Aydn, Orman ve Su leri Bakanl, Veysel Erolu, Buharkent, AK Parti, Mula, Erol Ayyldz

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..