milivolt electronics world news Bakan_Zeybeki:_Faizlerin_dmesi_konusunda_MB_Bakan_ile_farkl_dnmyoruz-didimhaber.net
01-06-2014

Bakan Zeybeki: Faizlerin dmesi konusunda MB Bakan ile farkl dnmyoruz

Bakan_Zeybeki:_Faizlerin_dmesi_konusunda_MB_Bakan_ile_farkl_dnmyoruz

AYDIN - 01.06.2014 01:24:55 Pazar


Aydn’n Buharkent ilçesinde esnaf ziyareti yapan Ekonomi Bakan Nihat Zeybekçi, faizlerin düürülmesi konusunda Merkez Bankas Bakan ile hükümet olarak farkl düünmediklerini söyledi. Zeybekçi, “Biz faizin aaya doru trendinin desteklemesini, MB'nn bu faizin önüne düerek aaya doru daha hzl bir ekilde çekmesinden yanayz. Aslnda farkl düünmüyoruz ama biraz böyle tereddüt ve cesaretle ilgili sanki böyle ey var. Biraz orada sknt var.” dedi.

 Bakan Zeybekçi, Aydn'da

Yarn yaplacak yerel seçim öncesi Buharkent’e gelen Ekonomi Bakan Nihat Zeybekçi, Merkez Bankas’nn, faiz indirimiyle ilgili açklamalarn deerlendirdi. Gazetecilerin sorularn yantlayan Bakan Zeybekçi, Türkiye’deki enflasyonun sebebinin talep enflasyonu olmadn söyledi. Türkiye’de enflasyona kurdan kaynakl bir katk olmadn da ifade eden Bakan Zeybekçi, öyle devam etti: “Faizlerle ilgili gerek Babakanmz gerekse Babakan Yardmcmz gerekse bakanlar olarak farkl düünmüyoruz. Yüksek faizin Türk ekonomisi için iyi olmadnn etrafnda birleiyoruz. Yüksek faiz demek üretim yapmamak demek, yüksek faiz demek yatrm yapmamak demek. Yüksek faiz demek, büyümemek demek, istihdamn olmamas demek. Bunun etrafnda hep beraber mutabkz. Ama Merkez Bankas Bakanmzn ve bizim belki kamuoyunda alglama olarak biraz fakl görünen ey biz enflasyonu bir sonuç olarak görüyoruz. Ama enflasyonu oluturan unsurlardan en önemlilerden bir tanesinin faiz olduunu biliyoruz. Türkiye’deki enflasyonun sebebi bir talep enflasyonu deil. Bir kere bunda mutabkz. Yani talep enflasyonu çok fazla talep var, arz az, onun için fiyatlar yukar doru gidiyor. Yani bu, hatrlarsanz eskiden kuyruklar vard. Fiyatlar suni bir ekilde yükselirdi. imdi talep enflasyonu deil maliyet enflasyonu var. Yani maliyetler, maliyete etki eden eyler maliyeti yükselttii için enflasyon yukar gidiyor. Bu maliyet fiyatndaki etkisi Mays ay itibari ile sfrland. Yani enflasyona kurdan kaynakl bir katk yok. u anda enflasyona yani maliyetlere katk veren önemli unsur faizler. Dolaysyla Türkiye’de biz reel faizin Türkiye’de çok çok enflasyonun üzerinde olduunu, hedef faiz, hedef enflasyon yüzde 7,5 lar, yüze 7'ler seviyesindeyken gelecekle ilgili faizin yüzde 15’lerde civarnda olduunu, reel faizin yüzde 15’lerde olduunu dolaysyla reel faizin iki kat olduunu tespit ediyoruz. Dolaysyla bunun için de faizin piyasann alglad gibi, çünkü gösterge faiz yüzde 12’lerden yüzde 8,5'lara kadar geldi. Biz faizin aaya doru trendinin desteklemesini MB’snn bu faizin önüne düerek aaya doru daha hzl bir ekilde çekmesinden yanayz. Aslnda farkl düünmüyoruz ama biraz böyle tereddüt ve cesaretle ilgili sanki böyle ey var. Biraz orada sknt var.”

 Bakan Zeybekçi, Aydn'da

AKP il ve ilçe tekilatlarnn istifa ve görevden alnmalaryla da ilgili konuan Bakan Zeybekçi, “Siyaset demek milletin emanetini üzerinize almanz demek. Sorumluluk gerektiren yerlerde baarsz olan arkadalarm genellikler yönetimi devretmek ve baarl olan arkadalarn önünü açmak için erdem gösteriyorlar. u anda AKP bir erdem hareketi gösteriyor, bir erdem hareketinde bulunuyor. Yani baar konusunda sknt olan ilçelerimizde ve illerimizde tekilat kendisi genel merkezin elini rahatlatmak adna istifasn sunuyor. Genel Merkez bazlarn kabul ediyor bazlarn kabul ediyor. Bazlarnda da rehabilitasyona gidiyor. u anda yaplan tam anlamyla bir siyasi erdem, siyasi kalite harekettir." diye konutu.

 

 

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..