milivolt electronics world news Tezcan:_Trkiye_herkesi_kucaklayacak_bir_cumhurbakan_istiyor-didimhaber.net
03-06-2014

Tezcan: Trkiye herkesi kucaklayacak bir cumhurbakan istiyor

Tezcan:_Trkiye_herkesi_kucaklayacak_bir_cumhurbakan_istiyor

AYDIN - 03.06.2014 17:30:47 Sal


Cumhurbakanl seçimi öncesi Aydn’da CHP’nin düzenledii bölge toplantsnda konuan Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, gerginliin tek sorumlusunun Babakan Recep Tayyip Erdoan olduunu iddia etti. Cumhurbakanl seçimine de deinen Tezcan, “Türkiye, en karanlk günlerinde bile demokratik birikimi, olgunluu aydnla çkacak bir kapy her zaman bulmutur. Türkiye’yi kardelie, kucaklamaya tevik edecek çözüm her zaman çkmtr. Türkiye’nin en zor zamanlarnda bile bu halk, yeniden esenliklere ulaabilme çözümlerini üretmitir. Önümüzdeki dönemde de bir Cumhurbakanl seçimi var. Kiilerin kariyer planlamasna kurban edilmeden, dorudan doruya gerçekten milletin bir Cumhurbakan olacak, kucaklayacak ve ülkede krizleri oluturan deil, muhtemel krizlerin önüne geçecek bir çözümle sandktan çkacana inanyoruz.” dedi.

 Bülent Tezcan

CHP, Cumhurbakanl seçimi öncesi 5. bölge toplantsn, Aydn'daki Nevzat Biçer Salonu’nda yapt. Aydn, Denizli, Mula, Manisa ve zmir milletvekilleri ve partililerin katld toplantnn basna açk bölümde konuan Genel Bakan Yardmcs Tezcan, “Türkiye, gerilimli bir sürecin içerisine ne yazk ki hâlâ srarla sürükleniyor. Türkiye’de bu gerilimin temel sebebi, temel sorumlusu, aslnda gerilimi düürmekle sorumlu olan iktidarn bandakilerdir. Türkiye’yi yönetme yetkisi alm olan ama yönetim krizinin ba sorumlusu olan kiilerdir. Babakanlk koltuunda oturan Recep Tayyip Erdoan, 12 yllk iktidarnn bu geldiimiz günlerdeki son noktasnda, toplumu birbiriyle çatma kültürü içerisinde ayrtran, fay hatlarn keskinletiren ve ülkeyi dümanlk üzerinde iktidar sürdürecei bir gelecee doru yürütmeye çalan bir anlayla devam ediyor. Bugün Türkiye’nin meydanlarndaki gerilimin tek sebebi, Recep Tayyip Erdoan’n ta kendisidir. Sokaklardaki gerilimin ta kendisi iktidar elinde bulunduran, pervaszca davranlarndan kaynaklanmaktadr. Türkiye, iktidar eliyle totaliter bir faizmin yerletirilmeye çalld ve sistematik olarak toplumun teslim alnmaya çalld bir süreçten geçiyor. Buna kar her zamankinden daha fazla örgütlü topluma ihtiyacmz var. Soma’da, örgütlü emein olmad bir ülkede yaanabilecek en ilkel çalma koullarnda 301 emekçimizi i cinayetine kurban verdik. Türkiye, i cinayetlerinde dünyann bata gelen ülkelerinden birisi. Niye son zamanlarda, özellikle AKP iktidarn döneminde i cinayetlerinin artt bir dönem yayoruz? Çünkü toplumun örgütlü olmad, emein örgütlü olmad ve bütün örgütlü alanlarn da iktidarn talimat içerisinde totaliter bir anlayla örgütlenmeye çalld bir süreç yayoruz. Buradan çkn bir tek yolu vardr, özgür ve örgütlü bir toplum. CHP, tarihî misyonundan bu yana Türkiye’de demokrasinin özgürlemesinin temsilcisi olmutur. Bugün de ayn görev, ayn misyonu yürütmeye devam edeceiz. Babakan, geçtiimiz günlerde ilginç bir ey söyledi. Diyor ki, 'Osmanl dönemindeki özgürlükleri arar olduk, özler olduk. Osmanl dönemindeki özgürlüü özlüyoruz.' diyor. Neden acaba? 12 yldr Türkiye’yi yöneten kim? 12 yldr Türkiye’de tek bana istedii karar alabilecek parlamento çounluuyla bu ülkeyi yöneten kim? 12 yldr bu ülkeyi yöneten kii, 'Osmanl’daki özgürlüü özlüyoruz.' diyorsa bu anlaml bir ifadedir. Yani, 'Abdülhamit dönemine rahmet okutacak bir babakanlk yaptm.' diyor. Abdülhamit dönemine rahmet okutacaklar, Türkiye’ye yaktramyoruz. Onun için de CHP olarak özgürlüün n, bayran dalgalandracaz.” eklinde konutu.

 Bülent Tezcan

Bülent Tezcan, "Nasl bir Cumhurbakan?" sorusunu ise öyle cevap verdi: “Önümüzde Cumhurbakanl seçimi var. Türkiye, gerilimden ve çatmadan uzaklamak istiyor. Genel bakanmz sivil toplum örgütlerini geziyor, tek tek görü alyor. sim üzerinde deil, nasl bir Cumhurbakan figürü istiyorsunuz, toplum nasl bir Cumhurbakan figürü istiyor, bekliyor diye özellikle bu çerçevede örgütlü kesimlerin görülerini dinliyoruz. Hemen hemen istisnasz örgütlü kesimlerin ortak paydas u: Halkn kucaklayan bir Cumhurbakan istiyoruz. Gerilim ve çatmay durduracak bir Cumhurbakan istiyoruz Nefret dili kullanmayan bir Cumhurbakan istiyoruz. Toplumu ayrtrmayan bir Cumhurbakan istiyoruz. Hukukun üstünlüüne sayg gösteren bir Cumhurbakan istiyoruz. Devlet dengelerini gözeten, devlet kurumlarnn birbirleriyle uyumlu çalmasn gözeten, buna sayg gösteren bir Cumhurbakan istiyoruz. Yetki gasp hevesi içerisinde olmayan bir Cumhurbakan istiyoruz. Uluslararas alanda Türkiye’yi temsil edebilecek yeterlilikte bir Cumhurbakan istiyoruz. Halkn kucaklayan bir Cumhurbakan istiyoruz diye bu çerçevede toplumu birletiren, bütünletiren, kucaklayan, scak, ayrtrmayan, ötekiletirmeyen bir Cumhurbakan tarifi yaplyor. Önümüzdeki günlerde Cumhurbakan adaylar çkacak, milletimiz sanda gidip karar verecek.”

 

Toplant, daha sonra basna kapal olarak devam etti.

Keywords: Aydn, Bülent Tezcan, CHP, Cumhubakanl

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..