milivolt electronics world news Bu_cihazlar_grme_engellilere_gz_olacak-didimhaber.net
11-06-2014

Bu cihazlar grme engellilere gz olacak

Bu_cihazlar_grme_engellilere_gz_olacak

AYDIN - 11.06.2014 15:23:38 Çaramba


Aydn’da görme engellilerin hayatn kolaylatrmak için “Gören Göz” projesi kapsamnda 241 cihaz tahsis edildi. Bugüne kadar engellilere ücretsiz verilecek cihaz için 64 kii müracaat etti. Teslim töreninde konuan Vali Erol Ayyldz, “Bu cihaz, sahip olduu özellikler sayesinde görme engellilerin hayatn kolaylatracak.” dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl Engelli ve Yal Hizmetler Genel Müdürlüü ile Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakanl Haberleme genel Müdürlüü ibirliiyle yürütülen söz konusu proje kapsamnda, navigasyon özelliiyle görme engellilerin hayatn kolaylatracak cihazlar sahiplerine teslim edildi. Vali Ayyldz, yapt açklamada, “Gören Göz projesi sayesinde görme engelliler, ulamak istedii yere sesli komutlar yardmyla ulaabilecek. Cihazlar, görme engellilere yardmc olacak ses ve komutlarn yer ald yazlmdan oluuyor. Görme engeliler, ses ve tular yardmyla gitmek istedikleri yere gidebilecek. Bu cihaz bastonla birlikte kullanarak hayatlar daha da kolaylaacak. Cihazlarn yazlm güncellenerek hizmete sunuldu. Cihazn kullanmn, alan her vatandamza anlatlacak. 2014 ylnda 19 ilde 5 bin adet Gören Göz cihaz datlacak.” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Zekeriya Erta da, “Gören Göz, görme engelli vatandalarmzn hayatn kolaylatrmak adna, teknolojiden de istifade edilen bir proje. Görmeyi salamaz ama görme engelliye bulunduu yeri, hava durumunu, saati, bunun gibi birçok eyi sesli ekilde bildiren bir cihaz.” eklinde konutu.

 

Cihazlar engellilere tantan Sinan Saltuk ise her il için ayr ayr yer tanmlamas yapldn, görme engellinin bunlar tanmlayarak gidecei yere ulamasnn kolaylaacan belirterek, Aydn'da da ehiriçi ulamda görme engellilerin faydalanaca bir sistem kurulmasn istedi.

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..