milivolt electronics world news Aydn'da_gda_denetiminde_bir_ayda_90_bin_TL_ceza_kesildi-didimhaber.net
11-06-2014

Aydn'da gda denetiminde bir ayda 90 bin TL ceza kesildi

Aydn'da_gda_denetiminde_bir_ayda_90_bin_TL_ceza_kesildi

AYDIN - 11.06.2014 18:00:43 Çaramba


Aydn Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü, Mays ay içerisinde de, gda sat ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerinde kurallara uymayan ve salksz gda üretip satan firmalara 90 bin TL ceza kesti. Mays aynda, gda üretimi yapan 179, gda sat ve toplu tüketimi yapan 712 i yerine denetim yapld açkland.

 

Aydn’da bin 589 gda üretim yeri, 13 bin 305 adet gda sat ve toplu tüketim yeri bulunduunu belirten Aydn Gda, Tarm ve Hayvanclk Aydn Müdürü Salih Köksal, "Mays aynda 179 gda üretim yerlerine 712 gda sat ve toplu tüketimi yapan iyerleri olmak üzere 712 adet olmak üzere toplam 891 adet denetim gerçekletirilmitir. Denetim izleme program, Kalnt izleme Program, ikayet, Yllk Denetim Program, zehirlenme gibi istinaden il genelinde toplam 50 adet numune alnmtr. Gda üretim yerlerinde yaplan denetim ve kontroller sonucu alman numuneleri mevzuata uygun olmayan 6 iletmeye 79 bin 824 TL idari para cezas uygulanmtr. Gda Sat ve Toplu Tüketim yerlerinde ise yaplan denetim ve kontroller sonucu alman numuneleri mevzuata uygun olmayan 8 adet iletmeye 10 bin 613 TL idari para cezas uygulanmtr." dedi.

 

ALO Gda 174 hattna, Mays ay içerisinde, gda sat yeri ile ilgili 35 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 14 adet, gda üretim yeri ile ilgili 21 adet olmak üzere toplam 70 adet ikâyet geldiini de kaydeden Köksal, "ikayetlerle ilgili olarak 37 adet iletmenin denetimi sonlandrlm, mevzuata aykr bir durum tespit edilmemitir. 33 adet iletmeyle ilgili denetim ve izleme faaliyetleri devam etmektedir." dedi.

 

Köksal ayrca, Aydn Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü olarak Mays ay içerisinde 308 adet Salk Sertifikas düzenlenerek; 2 milyon 123 bin 836 kg kuru incir, 161 adet Salk Sertifikas düzenlenerek 3 milyon 102 bin 972 kg muhtelif gda maddesi olmak üzere toplam 5 milyon 226 bin 809 kg gda maddesi ihracat gerçekletirildiini söyledi.

Keywords: Aydn, gda denetimi, ALO GIDA 174 

 

 

Osman Akçay

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..