milivolt electronics world news Enerji_Bakan_Yldz:_Kuzey_Irak'taki_petrol_ihtiyacn_TPRA_karlayabilir-didimhaber.net
21-06-2014

Enerji Bakan Yldz: Kuzey Irak'taki petrol ihtiyacn TPRA karlayabilir

Enerji_Bakan_Yldz:_Kuzey_Irak'taki_petrol_ihtiyacn_TPRA_karlayabilir

AYDIN - 21.06.2014 14:32:46 Cumartesi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner Yldz, “Kuzey Irak'taki petrol ihtiyacn TÜPRA karlayabilir ancak bunun nakliyesi, özellikle Habur Snr Kaps’nda çok ciddi kuyruklarn olumasna ve bu kuyruklarn artmasna sebep olacak.” dedi. Aydn'n Germencik ilçesinde iki jeotermal enerji tesisini açan ve birinin de temelini atan Yldz, Kuzey Irak’ta yaanan petrol sknts ve Soma’daki maden faciasnn ardndan yaanan gelimeleri deerlendirdi.

 

Kuzey Irak’tan sevk edilen petrol konusundaki son gelimeler ve sürecin Türkiye’yi nasl etkileyeceini deerlendiren Bakan Yldz, Beyci Santrali’nin üretim faaliyetini durdurmas sebebiyle ham petrol sevkiyat yaplamadn belirtti: “Bu santral yalnzca Erbil’in, Kerkük’ün ve Musul’un deil, ayrca Süleymaniye’nin de petrol ürünleriyle alâkal ihtiyacn karlayan bir santraldi. Günde yaklak 4 bin ton civarnda benzin ihtiyac anlamna geliyor. Bu ihtiyacn Türkiye’den karlanmas yönünde bize bir talep geldi. u anda zaten tankerler vastasyla alnan ham petrolün, uluslararas arenada petrol ürünleriyle takaslar söz konusuydu ama bu yeni gelime, daha fazla bir ihtiyaç olduunu ortaya koydu.”

 

'GÜMRÜK BAKANLII LE GÖRÜECEZ'

 

Bu ihtiyacn TÜPRA tarafndan karlanabileceini söyleyen Yldz, sözlerine öyle devam etti: “Bu iin lojistiinin nasl düzenleneceiyle alâkal Gümrük Bakanlmz'la da görümelerimiz olacak. Bunun fiziki gerçeklemesinin kolay olmayacan söyleyebilirim, çünkü günlük önemli bir miktar daha tanker trafie girmek zorunda. Bunu hem giri hem de çk olarak düünürsek, Habur Kaps’nn fiziken artlarnn çok zorlanaca, hattâ artlarn daha da üzerinde zorlanacan rahatlkla söyleyebiliriz ama böyle bir talebin olduunu ben de tekrar edebilirim”

 

'BZM ÖNCELMZ KÖMÜR DEL, Ç SALII'

 

Bakan Taner Yldz, Manisa'nn Soma ilçesindeki maden faciasnn ardndan çalamayan içilerin ve faaliyetleri durdurulan kömür ocaklarnn durumuyla ilgili gelinen son nokta hakknda da bilgi verdi: “Oradaki madenlerle ilgili olarak öncelikli bir artmz var. çi sal ve i güvenlii ve de çalma hayatyla alâkal o artlar olumad takdirde biz onlarn üretimine tabii ki izin vermeyeceiz. Iklar var ve kazann olduu Eynez var ve o irkete ait Atabacas var. Biz oradaki kömür miktarna bakmyoruz; 6 milyon ton civarnda kömür var ama bu bizim için içi sal ve i güvenliinden daha önemli deil. Birinci önceliimiz, madenci kardelerimizin saldr. müfettileri ve Maden leri Genel Müdürlüümüz teftilerini yaptnda, çalma artlar olumuyorsa orada o ocaklar açlmayacak ancak çalma artlar oluuyorsa açlmalarn sadece sektör deil, orada bulunan içi kardelerimiz de istiyor. Bakn, spekülatif cümlelere orada aldr etmemek lazm. ‘Maalar datlmayacak. Niye datlmyor?’ dendi. Malum maalar datld. Bizim orada önceliimiz kömür deildir. Eer içi kardelerimiz oraya girmek istemiyorsa bu onlarn kendi tercihleridir. Biz içi kardelerimizin salklarn öncelikli olarak düünmeye devam edeceiz.”

 

MAV AKIM PROJES

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yldz, Türkiye’nin "Mavi Akm" projesine dahil olup olmayaca yönündeki soruyu ise Rusya Enerji Bakan Aleksandr Novak ile yapt görümeyi hatrlatarak cevaplandrd: “Önceki gün Moskova’da Sayn Novak ile biraradaydk. Gündemdeki bütün konular görütük ama önümüzdeki süreci dikkatli bir ekilde takip etmemiz lazm.”

 

 

 

OSMAN AKÇAY |

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..