milivolt electronics world news Didim'de_Mavi_Bayrak_Treni-didimhaber.net
25-06-2014

Didim'de Mavi Bayrak Treni

Didim'de_Mavi_Bayrak_Treni

Didim 25.06.2014 15.00 Çaramba

 

2014 Yl Mavi Bayrak Ödül Töreni D-Marin Didim’de yapld. 46 Ülke Arasnda 3. Srada Yer Alan Türkiye'de Mavi Bayrak Kazanan 397 Plaj, 22 Marina ve 12 Yat Törenle Bayraklarn Ald. Belediyemiz ve D-Marin Didim ev sahipliinde 2014 Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni ilk kez Didim’de gerçekleti. Belediyemiz ve D-Marin’in de En yi Çevre Eitim Etkinlikleri Ödülünü ald tören; 14.06.2014 günü saat 18.00-20.00 arasnda Didim D-Marin’de yapld. 46 ülke arasnda 3. srada yer alan Türkiye’de Mavi bayrak almaya hak kazanan 397 plaj, 22 marina ve 12 yat’ temsilen baz iletmelere ödülleri D-Marin Didim’de düzenlenen törenle verildi. Törene D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Bezirgan, TÜRÇEV Bakan Rza Epikmen, Didim Garnizon Komutan M. Alper Köseolu, Didim Belediye Bakan vekili Ahmet Ylmaz, Belediye Bakan yardmcs Salih Bankolu, ödül alacak iletmelerin yöneticileri ile davetliler katld.

 

 

IMG_5773 
  Kokteylin ardndan ödül törenine geçildi. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan törenin açl konumasnn D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Bezirgan yapt. Bezirgan, denizlerin temizlii konusunda herkesin sorumluluk tadn belirterek “Yllardr ülkemizde güzel kylarmzn beldelerimizin plajlar ile koylarmzn temizliine büyük bir özen gösterip her geçen gün ülkemizdeki mavi bayra daha ileriye götürmek için büyük mücadele veren TÜRÇEV’in yönetim kurulunu gönülden kutluyorum. Gerçekten ülkemizde kylarmz bu verimli güzel çalmadan dolay onlarla onur duyuyorum. Saolsunlar iyi ki bu güzel çalmay yapyorlar. Baktmz zaman Türkiye’de tabii ki kylarmz korunmaya ve bu güzel tertemiz aldmz denizlerimizi gelecek nesillere de gene temiz ve bulduumuz ekilde brakmay üzerimize bir görev olarak adlediyorum. Bundan dolay da aslnda bir birey olarak üstümüze düen sorumluluklar var. Bu sorumluluklar da her geçen gün aslnda bir taraftan basndan olsun takip ettiimiz denizlerdeki kirliliin artmas da ve özellikle ky kentlerimizde maalesef halen çözümlenemeyen baz kanalizasyonlarn halen denize akmas her gördüümüz deniz kirlilii her geçen gün yüreimizi biraz olsun actyor. Ama ümit ediyorum ki gelecek yllarda artk karalardan denize akan deniz kirliliklerinin zaman içerisinde çözümlenebilecei plajlarmzn Karadeniz, Marmaris'i ve Akdeniz ile bütün plajlarmzda mavi bayraklar göreceimizi ümit ediyorum” dedi.

 IMG_6033

TÜRÇEV Bakan Rza Epikmen ise konumasnda hedeflerinin gelecek yl Dünya ikincilii olduunu ifade ederek “Vakfmz 1993 ylnda kuruldu. 21 senedir Türkiye’deki mavi bayraklar veren kurulu olarak her sene kendimizi gelitiriyoruz. 1995 ylnda 5 bayrakla baladmz bu yolda 2014 297 plaj 22 marina ve 12 yatta mavi bayramz dalgalanacak. Yaptmz çalmalarla Türkiye u an 46 ülke içerisinde Dünya 3.sü… Hedefimiz gelecek sene Dünya ikincilii ve yakn bir gelecekte de Dünya birinciliini elde etmek. Sadece birinci olmak için çalmyoruz artan bayrak saymz denizlerimizin ne kadar kaliteli ve temiz olduunun bir göstergesi. Dünyann en etkin eko etiketlerinden biri mavi bayrak; mavi bayrak saysnn artmas vatandalarmzn ve gelen turistlerin güvenle denize girebileceini gösteriyor. Buda gelecek nesillere sürdürülebilir bir deniz temizlii katks salayacaktr” dedi.

IMG_5956

Didim Belediye Bakan Vekili Ahmet Ylmaz ise konumasnda bu törenin ilk kez Didim’de gerçekletirdiini belirterek “Didim’de dalgalanan her mavi bayra önemsiyoruz. e duyarl bir yönetim anlaymz var. Ülke turizminin gelimesine katk salayan mavi bayrak bizim için önemli. Didim’in sahilleri büyüdü, Tüm plajlarmz yeterli hale getirip hepsi için mavi bayrak almay hedefliyoruz.” dedi. Konumalarn ardndan Didim Akbük Halk Oyunlar ekibi halk oyunlar gösterisi yapt. Gösterilerin ardndan Mavi bayrak almaya hak kazanan iletmelere plaketleri törenler verildi. Törende ayrca Didim Belediyesine ve D-Marin Didim’e teekkür plaketi verildi. Törenin ardndan D-Marin Didim Marina’ya aslacak olan Mavi bayrak marina çalanlarnca denizden botlarla ov eliinde getirildi ve asld. Bayrak asman töreninin ardndan Grup Eflatun tarafndan müzik dinletisi gerçekletirildi.

Keywords: Didim, D-Marin, Mavi Bayrak Töreni

 

 

didim.bel.tr

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..