milivolt electronics world news Aydn'daki_hastanelerin_otomasyon_ve_performans_sistemi_eletirildi-didimhaber.net
26-06-2014

Aydn'daki hastanelerin otomasyon ve performans sistemi eletirildi

Aydn'daki_hastanelerin_otomasyon_ve_performans_sistemi_eletirildi

AYDIN - 27.06.2014 00:28:18 Cuma


Aydn Tabip Odas ve SES Aydn ubesi tarafndan düzenlenen basn açklamasnda, ehirdeki hastanelerde bulunan otomasyon ve performans skntlar dile getirildi. Aydn Devlet Hastanesi önündeki açklamada konuan Oda Bakan Metin Aydn, yllardr uygulanan Salkta Dönüüm Program ile salk hizmetlerinin hak olmaktan çkarldn, ticariletirildiini ve parayla alnp satlan, üzerinden kâr edilen bir hizmete dönütürüldüünü iddia etti. Salk çalanlaryla birlikte açklama yapan Dr. Aydn, “Gerçekleen projelerde salk emekçileri istendiinde iine son verilebilen, güvencesiz, düük ücretle köle gibi çaltrlan bir hale getirilmek istenmektedir. Bu uygulamalarn sonucunda mesleki bamszlk, saygnlk ve ekip anlay yok edilerek, yerine salk hizmetlerini ticari bir mal haline getiren ve halkn eit, kaliteli salk hizmeti almasn engelleyen sistem kurulmaktadr. Bizleri ve salk hizmeti alan halkmz karanlk bir gelecek beklemektedir.” dedi.

 

Salk çalanlarnn performans sistemiyle daha çok çaltrlp az bir ücrete mahkum edildiini, öte yandan döner sermaye uygulamasnn tamamen ne verilip verilmeyeceinin belli olmad bir ücretlendirme olduunu öne süren Aydn, “Salk çalanlar arasnda rekabet arttrlp i bar da bozuldu. Emeimiz deersizleti, özveriyle ürettiimiz hizmetlerin karln alamaz hale geldik. Salkta uygulanan politikalar sonucunda halkla kar karya getirildik. Hedef gösterilerek her türlü iddete maruz kaldk, dövüldük, öldürüldük. Günümüz biliim uygulamalarndan uzak, pratik olmayan, hangi amaçla ve kime hizmet etmek için kurulduu belli olmayan bu otomasyon sisteminin kuruluu üzerinden iki ay geçmitir ve bugün itibariyle baktmzda salk çalanlarnn performans puan belli deildir. Hastanelerdeki ortalama hizmet puan, hastanelerin ürettikleri hizmeti faturalandramadklar, tahsil edemedikleri ve salk çalanlarnn emeinin karl olan döner sermayeleri tam olarak veremedikleri görülmütür. Bu kadar süre geçmesine ramen hâlâ hangi salk çalannn ne kadar hizmet ürettii, hastanelerin ne kadar gelir hakk olduu, ne kadarnn tahsil edilecei, ne kadarnn datlaca belli deildir. Bizler bu hatann sorumluluunun, mali faturann bedelinin salk çalanlarna çkarlmasn kabul etmiyoruz. Bir an önce bu hatadan geri dönülmelidir. Aksi bir durum, salk çalanlar ve kurumlarnn kalc zararlara uramasna sebep olacak olup bu ise zaten iyi olmayan Aydn salk hizmet durumunun daha da kötü hale gelmesine sebep olacaktr.” eklinde konutu.

 

Performansa göre ücretlendirmenin güvencesiz olduunu savunan Aydn Tabip Odas Bakan Aydn, hakkaniyet için getirildiinin söylendiini ancak açk biçimde yöneticilerin korunup yüksek ücretler almasn saladn, emeiyle geceli gündüzlü çalp puan toplamaya zorlanan hekimleri ve salk çalanlarn ise madur ettiini söyledi: “Bu, 'Alnteri karl, hakkn olan paray vermiyorum, ne yaparsan yap' uygulamasdr. Bütün bunlar gözetilerek, çalanlarn temel gelir kayna niteliindeki döner sermaye ek ödemesinin durdurulmamas, geciktirilmemesi, eksiksiz olarak verilmesi gerekir. Bundan da önemlisi, salk çalanlarnn hakettikleri güvenceli, emeklilie yansyan, insanca yaayacaklar bir ödeme biçimi en ksa zamanda hayata geçirilmelidir.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..