milivolt electronics world news Aydn'da_izinsiz_gsteri_davas_balad-didimhaber.net
30-06-2014

Aydn'da izinsiz gsteri davas balad

Aydn'da_izinsiz_gsteri_davas_balad

AYDIN - 30.06.2014 17:05:24


Aydn’da 17 Aralk operasyonlarnn ardndan izinsiz gösteri düzenledikleri ve Babakan Recep Tayyip Erdoan’a hakaret ettikleri iddiasyla haklarnda soruturma açlan CHP l Gençlik Kollar yöneticilerinin de aralarnda bulunduu 29 kiinin yarglanmasna baland. Kamu görevlisine görevinden dolay hakaret, kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtira ramen dalmama suçlamasyla dava açlan l Gençlik Kollar l Bakan Kemal Güneri, Efeler lçe Gençlik Kollar Bakan Kemal Öztürk, Efeler lçe Ana Kademe Yöneticisi Enver Deliolan ve CHP Parti Eitmeni Bülent Salih Doan’n yansra CHP, TKP ve EMEP üyeleriyle baz üniversite örencilerinin de aralarnda yer ald toplam 29 sann yarglanmasna, Aydn 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde baland. Durumaya CHP’li gençlerin avukatln da yapan l Bakan Barkan Kalnomuz ve l Bakan Yardmcs Süleyman Bülbül ile dier avukatlar, davallar ve davallarn ailelerinden oluan kalabalk bir grup katld.

 

CHP l Bakan Kalnomuz, Aydn Adliyesi giriinde yapt açklamada davaya tepki gösterdi. Avrupa nsan Haklar Mahkemesi’nin verdii birçok emsal karara göre bu tür yürüyülerin anayasal bir hak olduunu savunan Kalnomuz, “Benzer etkinlikler, anayasal hak ve özgürlüktür. Biz de bunun yasaya aykr bir yürüyü olmadn iyi biliyoruz. Türkiye’nin farkl illerinde buna benzer yarglamalar daha önce de yapld. Yarglamalar neticesinde birçok insan beraat etti. Burada arkadalarmzn da beraat edeceini tahmin ediyorum. Cumhuriyet savcl, yürüyü srasnda atlan baz sloganlar Babakan’a hakaret olarak deerlendirmi. Hakaret kastnn oluabilmesi için suçun manevi unsuru olan kast unsurunun olumas lazm. Hakaret suçundan ceza alabilmeniz için hakaret etme kastnzn varl aranr. Burada arkadalarmzn hakaret etme kast yok, aksine protesto kast var. Demokratik toplumlarda ve ileri demokrasilerde babakanlar, bakanlar ve il bakanlar protesto edilebiliyor. Toplumsal olaylar içinde atlan sloganlar hakaret kast içermedii için bir ceza unsuruna yer olmadn düünüyorum.” dedi.

 

Yürüyüün ardndan açlan soruturma kapsamnda daha önce ifade verdiklerini kaydeden l Gençlik Kollar Bakan Güneri de yürüyüün anayasal bir hak olduunu ve izne tâbi olmadn söyledi. Bu yürüyü srasnda yaplan müdahalenin haksz olduunu öne süren Güneri, “Ne yazk ki baka soruturmalarla ilgilenmesi gereken adli makamlar, protesto hakkn kullanan insan bask altna alp sindirmeye çalyor. Bizler bunlara boun emeyeceiz. Anayasal hakkmza kar hukuki mücadelemizi sürdüreceiz, savunmamz yapacaz. nanyorum adalet yerini bulacaktr. Bu dava, ilk olmad gibi son da olmayacak. Bizleri susturmak adna yeni davalar gerçekletirilecektir.” eklinde konutu.

 

Aydn'da 25 ubat 2014 günü Adnan Menderes Bulvar’nda düzenlenen yürüyüe katlanlar hakknda soruturma balatlmt. Soruturma kapmasnda ifadelerin tamamlanmasnn ardndan dava dosyas oluturulmutu.

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..