milivolt electronics world news TKDK'den_Aydnl_arclara_bal_gibi_hibe-didimhaber.net
04-08-2014

TKDK'den Aydnl arclara bal gibi hibe

TKDK'den_Aydnl_arclara_bal_gibi_hibe

AYDIN - 04.08.2014 12:53:08 Pazartesi


Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu (TKDK) Aydn l Koordinatörü Erhan Çiftçi, arclk sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanla ilgili proje gelitiren vatandalara, bal üretimi ve ana ar yetitiricilii için makine ekipman ve mikro ölçekli ileme ve paketleme tesisleri kurulmas için 5 bin ile 250 bin euro arasnda, yüzde 50 geri ödemesiz hibe destei saladklarn söyledi. Bu konuda arclardan çalma beklediklerini belirten Çiftçi, “Aydn TKDK olarak, verdiimiz desteklerle arcln sorunlarna çözüm olabilmeyi, bu kapsamda uyguladmz program ve projelerle krsal ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkânlarnn arttrlmasn amaçlamaktayz.’’ dedi.

 TKDK’dan arclara hibe

Uygun harcama tutar en düük 5 bino, en yüksek 250 bin euro olan projelerle arcla ciddi destek vermek istediklerini belirten TKDK l Koordinatörü Çiftçi, “Destek tutarnn belirlenmesine esas olacak uygun harcamalar kovan, bal ve dier arclk ürünlerinin üretilmesi, depolanmas ve ilenmesine yönelik barnak ve ek binalarn yapm, geniletilmesi, modernizasyonu için gerekli inaat ileri, lisansl yetitiricilerin ana ar üretebilecei yetitirme istasyonlarnn kurulumu için gerekli inaat ileri, kovan üretimi, bakm ve yönetimi için gerekli ekipmanlarn satn alnmas, karavan, bal ve dier arclk ürünlerinin bal mumu, ar sütü, polen, ar zehiri, propolis üretimi, paketlenmesi, depolanmas ve analizi için gerekli makine ve ekipmann satn alnmas, çiftlikte gerçekletirilecek bal ilenmesi ve paketlenmesine yönelik teknolojik bantlarn satn alnmas ve var olanlarn modernizasyonu için gerekli yatrmlar, lisansl yetitiricilerin ana ar üretebilecei yetitirme istasyonlar için makine ve ekipman satn alnmas, projelerin hazrlanmas aamasnda hizmet alm kapsamnda danmanlk ücretleri, fizibilite çalmalar, lisans ve patent haklarnn devralnmasna yönelik almlar ile AB finansman ve Türkiye Cumhuriyeti finansmannn rolünü vurgulamak amacyla tabela veya pano almlar destek kapsamndadr. Bu ve benzeri alanlarda proje gelitiren yatrmclar ayrca KDV, ÖTV, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Gümrük Vergisi'nden de muaf olacaklar.” eklinde bilgi verdi.

 

Aydn’da 34 arclk projesi aldklarn belirten Erhan Çiftçi, “u ana kadar proje kabul ettiimiz 9, 10, 11 ve 12. çar dönemlerinde toplam 34 arclk projesi aldk. Önümüzdeki çar dönemlerinde de bu saynn giderek artacan ummaktayz. Günümüzde arclk, tüm dünyada yaplan en yaygn tarmsal faaliyetlerden birisidir. Arclk, tüm dünyada olduu gibi ülkemizde de son yllarda önemli gelime kaydeden bir sektör haline gelmitir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..