milivolt electronics world news AYTO_Bakan_lken:_Aydn_ortak_almay_renmeli-didimhaber.net
05-08-2014

AYTO Bakan lken: Aydn ortak almay renmeli

AYTO_Bakan_lken:_Aydn_ortak_almay_renmeli

AYDIN - 05.08.2014 12:31:43 Sal

Bir yllk çalmasn düzenledii basn toplantsyla deerlendiren Aydn Ticaret Odas (AYTO) Bakan Hakan Ülken, 5 bin 470 üyeyle yapt ankette, sektörler baznda problemlerin tespit edildiini söyledi. Ankette Aydn ekonomisinin en büyük problemleri yüzde 25 kalifiye elaman, yüzde 24 pazar darl, yüzde 17 ortak kültürünün olumamas, yüzde 20 finansal eriimdeki zorluk ve yüzde 14 bürokratik engeller olarak tespit edildi. Ülken, “Bir gün Aydn olarak kolektif çalmay da öreniriz inallah. Kolektif çalamyoruz diye de yapmamz gerekenlerden imtina etmememiz lazm.” dedi.

Anemon Otel'de düzenlenen toplantda AYTO’nun çalmalarn deerlendiren Ülken, üyeleri için daha iyiyi yapmay hedeflediklerini söyledi. Yaptklar çalmalardan dolay Aydn’n katma deer almasn hedeflediklerini belirterek, “Hedeflerimizin çok daha üzerinde bir potansiyeli kullanabilen bir Aydn oluturmamz lazm. Bunu hep birlikte yapmamz lazm. Hep birlikte yapamadklarmz varsa bireysel yapmamz lazm. Bireysel olarak elimizden geleni yapmamz lazm. Kolektif olarak yaptklarmz, çarpan olarak daha olumlu sonuçlar douracaktr. Kolektif olarak biraraya gelemiyorsak, herkes kendi önündeki pislii temizlerse ehrimizi, ilimizi tertemiz hale getiririz.” eklinde konutu

Anket sonuçlarn da deerlendiren Hakan Ülken, unlar kaydetti: “Uyguladmz ankette, i hacminde bir yl öncesine göre üyelerimizin yüzde 45’i deimedi, yüzde 34’ü artt, yüzde 21’i de azald yönünde belirtmi. Artann daha ne kadar arttrlabilecei, deimeyenin arttrlabilecei, azald diyeninse nasl bu hale geldiini, bizlerin neler yapabileceini aratryoruz. Üyelerimiz, bir önceki yla göre çalan içi saysnda yüzde 64’ü deimediini, yüzde 23’ü arttn, yüzde 13’ü de azaldn belirtmi. Gelecek yldan beklentilerini ise yüzde 55'i olumlu beklenti içerisinde, yüzde 28’i belirsiz yüzde 13’ü olumsuz beklenti içerisinde olduklarn ifade etmiler. letmelerdeki kârll etkileyen en önemli husus yüzde 31 rekabet, yüzde 20 kalite, yüzde 16 zincir maazalar, yüzde 29 alm gücü, yüzde 4 dier faktörler. Gda sektörünün önündeki engeller kalifiye eleman ve zincir maazalar, inaat sektöründe öne çkan sorunlar bürokratik engeller, sanayi sektörünün önündeki en büyük engel kalifiye eleman ve bürokratik engeller. Tarm sektörünün önündeki engeller, zeytinya karasuyu ve ekonomik istikrarszlk. Tekstil sektörünün problemi, kalifiye eleman ve rekabet. Otomotiv, tama ve akaryakt sektörünün en büyük sorunlar arasnda ekonomik istikraszlk ve akaryakt fiyatlarnn yüksek olmas gösterilmi."

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..