milivolt electronics world news Esnafa_Kefalet'te_yardım_sandığı_kredisi_krizi-didimhaber.net
14-08-2014

Esnafa Kefalet'te yardım sandığı kredisi krizi

Esnafa_Kefalet'te_yardım_sandığı_kredisi_krizi

AYDIN - 14.08.2014 15:47:04 Perşembe

Esnaf Kefalet kooperatiflerinin kayıtlı esnafa verdiği yardım sandığı kredisinin kaldırılacağı yönünde karar alındığını iddia eden Aydın Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, bu karara tepki gösterdi. Aydın’da 300'den fazla esnafın bu krediyi kullandığını ve birden kesilmesinin esnafı sıkıntıya sokacağını belirten Algün, “Ani bir kararla, 'Ben bu krediyi kapattım' veya 'Verdirtmem' demek, buradan faydalananları ateşe atmaktır.” dedi.

Esnaf Kefalet kooperatiflerinin kuruluş amacının, esnaf ve sanatkârların yardımlaşması ve dayanışma sağlama olduğunu belirten Oda Başkanı Algün, “Esnaf arasında 'yardım sandığı' olarak bilinen kredinin, yaklaşık bir yıl önce durdurulması yönünde tavsiye kararı alınmıştı. Kooperatiflerin çoğunluğu yardım sandığı kredisini durdurmuş ve buradan faydalanan esnaf ve sanatkarlarımız ciddi sorunlar yaşamaya başlamıştı. Son olarak ısrarla yardım sandığı kredisini vermeye devam eden Aydın Esnaf Kefalet Kooperatifi, pazartesi günü üyelerine geçtiği, 'Bugünden sonra yardım sandığı kredisi verilmeyecektir' mesajıyla esnaf ve sanatkarları daha çok sıkıntıya sokmuştur. Eğer bu kredi kullanılmayacak ise bu hemen 'bitti' demekle olmaz, olmamalıdır. Kooperatif tarafından yapılan bir açıklama yok ancak anlaşıldığı kadarıyla müfettişlerin denetim ve önerisiyle böyle acil bir karar alındığı anlaşılmaktadır. Aydın Esnaf Kefalet Kooperatifi yardım sandığı kredisi alan yaklaşık 300 civarında esnaf ve sanatkârın olduğunu biliyorum. Bunların büyük çoğunluğu 20 bin lira kredi kullanmış durumda.” dedi.

Esnafın sıkıntılarının sona ermesi için Meclis'te görüşülen torba kanun tasarısının çıkmasını beklediklerini ancak bu tür uygulamaların da esnafı zorda bıraktığını aktaran Algün, “Bu torbada Esnaf Kefalet'lerle sorunlu krediler de yapılandırmaya dahil olsun beklentisi içindeyken alınan bu kararı üzüntüyle karşılıyoruz. Aydın Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetimi ve Aydın Muğla Bölge Birliği Başkanımız Necip Saraç ve tüm siyasi parti temsilcileri ve oda yönetimlerimizi, bu konunun sorunsuz sonlaması için çalışmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..