milivolt electronics world news Kredi_derecelendirme_kuruluu_musunuz,_muhalefet_partisi_mi?-didimhaber.net
16-08-2014

Kredi derecelendirme kuruluu musunuz, muhalefet partisi mi?

Kredi_derecelendirme_kuruluu_musunuz,_muhalefet_partisi_mi?

AYDIN - 16.08.2014 19:18:48 Cumartesi

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kurulularn eletirdi. Aydn’n Buharkent ilçesinde 10. ncir Festivali’nde konuan Bakan Zeybekci, Türkiye’ye yönelik deerlendirmelerin ekonomik deil siyasi olduunu iddia etti. Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, uluslararas kredi derecelendirme kuruluu Fitch ve Moody'si eletirdi.

    Bakan Zeybekci, "Mood’s Türkiye deerlendirmesinde 9 tane madde açklad. Bir tane ekonomik deerlendirme yapmyor. Türkiye’nin ihracat geriye mi gitti. Cari aç geçen yla göre daha m kötü oldu. D ticaret aç daha m kötü oldu. stihdam daha m kötü oldu. Türkiye’de kötü olan geri giden bir ey yok, aksine katlanarak devam ediyor. Onun için biz yolumuza bakyoruz. Pazartesi günü saat dokuzda kredi deerlendir kuruluu Fitch diye bir kurulu diyor ki Türkiye’de siyasi istikrarszlk devam ediyor. Sen ekonomi kuruluu musun yoksa muhalefet partisi misin? Kredi derecelendirme kuruluu musun yoksa elinde bir metre var cetvel var da siyasi istikrar m ölçüyorsun. Türkiye siyasi istikrarszl çok iyi bilir." dedi.

    Ülke ekonomisi ile ilgili konuan Bakan Zeybekci, “Anadolumuz daha bereketli olacak. 10 Austos bizim demokrasi ve cumhuriyet tarihimiz için daha ileri yürüyüte bir dönüm noktasyd.11 Austos da daha demokratik, daha özgür, evrensel hukukun egemen olduu artk ülkemizde ksr kavgalarn siyasi çekimlerin daha az olaca yeni bir dönemin ilk günüydü. Yeni bir kapnn açl günüydü. O kapy da millet ve milletin iradesi açt. Ülkemiz bundan sonra güçlü bir siyasi iadeyle, güçlü muhalefetin de yer ald iktidar ve muhalefetin birlikte ve daha yakn bir mesafede ülkemizin menfaatleri anlamnda bir araya geldii, gelebildii yeni bir sistem yeni bir döneme gireceiz. imdi hzl bir ekilde 2015-2016 döneminin bizi o açkla ferahla güzellie götürecek yeni bir Anayasa’nn da tabi ki balangc olacak." eklinde konutu.

    Ülke ekonomisinin iyiye gittiini ve cari açn düzelmede son yllarn en iyi noktasna geldiini beyan eden Bakan Zeybekci, "Cari açk rakamlar açkland. Cari açk demek, namerde muhtaç olmak demek. Tefeciye muhtaç olmak demek. Elaleme, param yok, harcadm kadar param yok onun için el açmak demek. Geçtiimiz yla göre cari açk yüzde 35 seviyesinde rekor seviyede darald. D ticaret açmzn iyilemesi onlarca yln zirvesine ulat. Yani ihracatn ithalat karlama oran yüzde 70’lere çkarak rekor seviyelere geldi. Türkiye sene ihracatn, dün akam itibari ile bir yllk ihracatn 157 milyar dolara ulaarak 12 ylda 157 milyar dolara geldi. Milletin iradesiyle bir ülke tarihimde il defe en temi en net bir ekilde Cumhurbakann seçiyor, siyasetteki soru iaretlerinden en önemlilerinden biri devreden çkyor, pazartesi günü saat dokuzda kredi deerlendir kuruluu Fitch diye bir kurulu diyor ki Türkiye’de siyasi istikrarszlk devam ediyor. Sen ekonomi kuruluu musun yoksa muhalefet partisi misin? Kredi derecelendirme kuruluu musun yoksa elinde bir metre var cetvel var da siyasi istikrar m ölçüyorsun. Türkiye siyasi istikrarszl çok iyi bilir. Türkiye siyasi istikrarszl ekonomiye olan maliyetini yüzde7 bin faizlerle gayet iyi bilir. Bu memlekette bankalarn yars batt. 60 milyar dolar zarar üreterek batt. Moody’s derecelendirme de 9 tane madde açklad. Bir tane ekonomik deerlendirme yapmyor. Türkiye’nin ihracat geriye mi gitti. Cari aç geçen yla göre daha m kötü oldu. D ticaret aç daha m kötü oldu. stihdam daha m kötü oldu. Türkiye’de kötü olan geri giden bir ey yok, aksine katlanarak devam ediyor. Onun için biz yolumuza bakyoruz. Hedef 2023, 2023 de Türkiye dünyann ilk 10 ekonomisinde birisi olacak. Avrupa’nn 3. Büyük ekonomisi olacak. Türkiye milli gelirde 2 trilyon dolara ulaacak. Ekonomi bakanl olarak ekonomimizi desteklemeye devam edeceiz. Allah bize afet veya bir bela vermedii sürece her günümüz bir önceki günden iyi olacak. Biz yeter ki bir olalm, birlik olalm iri olalm. Bütün yapacamz bu. 28 Austos’ta yemin edecek olan ba hizmetkarn da peine taklacaz hep beraber inallah durmak yok, yola devam diyeceiz." eklinde konutu.

    Nihat Zeybekçi, daha sonra incir yarmasndan dereceye girenlere plaketlerini verdi, taze incirleri yerinde inceleyerek üreticileri tebrik etti. Programa, milletvekilleri, Vali Yardmcs Halil Canavaar, Buharkent Kaymakam Cemil Öztürk, Buharkent Belediye Bakan Mehmet Erol, davetliler ve Buharkent halk katld.

Etiketler: Ekonomi, Ekonomi Bakan, Nihat Zeybekçi,Aydn

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..