milivolt electronics world news Buharkent'te_25_bin_ton_taze_incirin_8_bin_500_tonu_ihra_edildi-didimhaber.net
17-08-2014

Buharkent'te 25 bin ton taze incirin 8 bin 500 tonu ihra edildi

Buharkent'te_25_bin_ton_taze_incirin_8_bin_500_tonu_ihra_edildi

AYDIN - 17.08.2014 14:09:27 Pazar

Buharkent'te bu yl 10.'su düzenlenen ncir festivali ikinci gününde de devam etti. ncirin hem yöre hem de ülke ekonomisi için önemli bir tarmsal ürün olduunu belirten Buharkent Belediye Bakan Mehmet Erol, “Dünya incir üretiminin yüzde 60’n Türkiye, bu üretiminde yardan fazlasn Aydn ili karlamaktadr. Ayn zamanda Aydn ilinde yetien incir dünyann en kaliteli inciridir. Aydn’da gerçekleen taze incir üretiminin yüzde 30’unu Buharkent karlamaktadr. Toplam 25 bin ton taze incir üretiminin bu yl imdiye kadar 8 bin 500 tonu ihraç edilmitir.” dedi.

Buharkent Belediye Bakan Mehmet Erol, 10. Buharkent Taze ncir Festivali'nin, dierlerinden farkl olarak istenilen seviyede bir sonuç dourmas için çeitli etkinliklere ev sahiplii yapacan söyledi. Erol, "Bu festivalin düzenlenmesinde ilk kez olarak bir sponsor araymz oldu ve buna olumlu yaklaan, önemli mali kaynak salayan sponsorumuz Zorlu Enerji Grubu'na huzurlarnzda teekkür ediyor, bu ekilde ibirliklerinin sürmesini arzu ettiimizi ifade etmek istiyorum. ncirin tantm kadar Buharkentlilerin de güzel, keyifli bir festival geçirmesini amaçladk. Bu kapsamda incir yarmas dnda tüm sosyal taraflarla birlikte hareket ederek, iir yarmas, fotoraf yarmas, folklor ekibi gösterisi, mehter takm gösterisi, çocuk tiyatrosu gösterisi, paintball yarmas, atclk yarmas ve halk konserleri gibi deiik sosyal ve kültürel faaliyetler tertip ettik.” eklinde konutu.

Buharkent Festivali'ne destek olmaktan memnun olduklarn belirten Zorlu Enerji Genel Müdür Yardmcs Ali Kindap ise Denizli, Manisa ve Aydn’ içine alan Ege Bölgesi’ndeki Büyük Menderes'in, tarmsal potansiyel açsndan Türkiye’nin önemli havzalarndan biri olduunu ifade etti. Batda Aydn Germencik’ten, Denizli Kzldere’ye kadar uzanan ve Pamukkale’yi de içine alan bölgede tektonik fay hatlar boyunca yüksek potansiyele sahip jeotermal kaynaklar bulunduunu belirten Kindap, "Bu kaynaklarn gelitirilerek yöre insan ve ülkenin hizmetine sunulmas büyük önem tayor. Temelleri bu corafyada atlan, kökleri bu topraklarda filizlenen Zorlu Enerji Grubu; Aydn, Denizli, Manisa ve dolaysyla Ege Bölgesi’nin bir konuu deil, parças. Türkiye’nin en büyük jeotermal yatrmcs olarak, doal kaynaklardan en yüksek fayda ile yararlanlmas adna çalmalarmz sürdürüyoruz. Bu yl sponsorluk destei verme ans bulduumuz Buharkent 10. Taze ncir Festivali, bölgeye yalnzca ekonomik deil, çevresel ve toplumsal destekte bulunma isteimizin yansmas ilerden bir tanesi. Bölgesel tarmn önemli bir parças olan incirin katma deerinin artrlmas amacyla düzenlenen bu festivali bu açdan kayda deer buluyoruz. Uzun dönemli ilikilerimizin güven, katlmclk ve duyarllkla sürdürülmesine yönelik bölgeye has sosyal ve kültürel deerleri korumaya ve gözetmeye yönelik projelerin bir parças olmaya devam edeceiz.” diye konutu. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..