milivolt electronics world news ncirde_akma_sona_erdi,_yzler_glyor-didimhaber.net
21-08-2014

ncirde akma sona erdi, yzler glyor

ncirde_akma_sona_erdi,_yzler_glyor

Geçen hafta incirde hava artlarndan dolay balayan akma sona erdi. ncirlerin dalnda kurumaya baladn belirten üreticilerden Sabri Eyüpolu akma, ball basra ve krmz örümcek hastalndan dolay bahçelerde zarar meydana geldiini söyledi.
ncirde akma sona erdi
Germencik ovasnda incir tarlalarnda görülen hastalk, havalarn snmas ve çiy yamamas sonucu sona erdi. Eyüpolu, “Havalar düzeldi, incirimiz de düzeldi. imdilik bir sknt görünmüyor. ncirde akma sona erdi, artk dalnda kuruyor. Biraz da olsa basra ve krmz örümcekten kaynaklanan sknt var. ncirde yaprak dökülmesine sebep oluyor. Bu da incirinin iyi kurumasna engel oluyor. Onun dnda bir sknt görünmüyor. ncirin dalnda akmasyla az da olsa bir ürün kayb söz konusu ama bu o kadar önemli deil. Bu yl havalar böyle giderse incirimiz çok güzel olacak. Fiyatlar da iyi olacak. Hem üretici hem de incir satclar için iyi bir yl olacaa benziyor.” dedi. Bu yl incir üretiminin düük olmasnn fiyatn da etkileyebileceini belirten Sabri Eyüpolu, “imdilik ürünün kalitesinde ciddi sknt yok. Üreticinin yüzü bu sene güler. Fiyat da iyi olacak. Bugün incirde ortalama fiyat 5-6 TL; yemeklik incir 10-15 TL arasnda olacak gibi. imdilik düzelme var. Havalar iyi giderse daha güzel olur. Üreticiyi de iletmeciyi de tatmin edecek. Fiyat yüksek olabilir.” dedi.

Germencik ovasnda incir bahçesindeki akmalarn büyük oranda sona erdiini belirten Zeki Günday da hasada baladklarn söyledi. Az da olsa rekoltede kayp olduunu ancak havalarn düzelmesiyle incirdeki kurumann normale döndüünü ifade eden Günday, “lk zamanlar incirimizdeki akma bizi korkuttu. imdi düzelme var. Artk incirimiz dalnda akmadan kuruyor. Buna çiy ve yaan yamurlar sebep olmutu. Havalar böyle giderse incirimiz güzel olacak. Hasada da baladk. lk akan incirler artk hurda incir olacak ama imdi incirimizin kurumas yüzümüzü güldürüyor.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..