milivolt electronics world news Sokakta_alan_ve_kendini_tehlikeye_atan_ocuklarn_velileri_cezalandrlacak-didimhaber.net
21-08-2014

Sokakta alan ve kendini tehlikeye atan ocuklarn velileri cezalandrlacak

Sokakta_alan_ve_kendini_tehlikeye_atan_ocuklarn_velileri_cezalandrlacak

Aydn Valilii, özellikle düünlerde gelin arabalarnn önüne atlayan veya kavaklarda mendil satan çocuklar kamu düzenini bozduklar için velilerine para cezas kesecek. 5237 Sayl Türk Ceza Kanunu ve 5326 Sayl Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uyarnca emre aykr davrantan idari para cezas uygulanaca belirtilen açklamada, “Trafik düzenini bozan ve trafik ak içerisinde çocuklarn can güvenliini tehlikeye sokacak fiillerin önlenmesine ilikin usul ve esaslar hakknda karar yaynlad. Bunun amac Aydn ili snrlar içerisinde bulunan tüm kavaklar, ana caddeler, parklar ve buna benzer kamuya açk kentsel mekanlar bata olmak üzere araç ve yaya trafiinin düzeni ve akn bozan ve bu ak içerisinde çocuklarn can güvenliini tehlikeye sokacak fiilerin, araç cam silmek, mendil, çiçek, hediyelik eya satmak, düün konvoylarnn önünü kesmek gibi önlenmesine yönelik tedbirlerin alnmasn salamaktr.” denildi.

Özellikle düün konvoylarnda para almak, araç cam silmek, kat mendil, çiçek ve hediyelik eya satmak için arabalarn önüne atlayan çocuklarn önlenmesi, toplumun huzur ve güvenliini koruma adna bu fiilleri yapan çocuklarn veli veya vasileri hakknda idari para cezas uygulanacan belirten Aydn Valilii, “Geleceimizin teminat olan çocuklarmzn,salksz ve güvenilir olmayan ortamlarda çalmak zorunda braklmalar, onlarn beden, ruh ve ahlâk geliimlerini olumsuz etkilemektedir. Dier taraftan düün konvoylarnda araçlardan para alabilmek için arabalarn önüne aniden çkmalar, trafik klarnda bekleyen arabalarn camlarn silmek ve arabadaki kiilere kat mendil, çiçek, su vb. eyalar satmaya çalrken hem kendi can güvenliklerini hem de genel trafik güvenliini tehlikeye düürdükleri bilinmektedir. Reit olmayan çocuklar, yukarda belirtilen hususlara karp tespit edilmeleri halinde öncelikle kanuni yaknlarna teslim edilir. Fiilin devam etmesi halinde Sosyal Hizmet mevzuatnn öngördüü prosedürün tamamlanp koruma altna alnmalarna kadar Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü'ne bal merkezlerde muhafaza ve kontrol altnda bulundurulurlar. Belirtilen tedbirlerin alnmas ve kararlarn uygulanmasnda, Kaymakamlklar, Belediyeler, Emniyet, Jandarma, Mahalli dareler, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlükleri, Milli Eitim, Salk, Gençlik ve Spor ile Kültür Müdürlükleri bata olmak üzere tüm kamu kurum ve kurulular ve gönüllü kurulularn mahallin en büyük mülki amirinin verdii yetki belgesini haiz mensuplar veya oluturulacak heyetler sorumludur.” denildi.

Cezai hükümlerle ilgili de açklama yapan valilik, unlar kaydetti: “5442 Sayl l daresi Kanunu’nun 11. maddesi gereince alnan bu karar gerei çocuklarmzn yukarda saylan hususlara tevik edilmesinin önlenmesi amaçlanmaktadr. Dolays ile maddi ve manevi özen noksanl nedeniyle çocuklarn ahlâk, güvenlik ve saln ar ekilde tehlikeye sokan bu tür eylemlerine göz yuman, çocuklarn sahiplenmeyen 18 ya alt çocuklar sokaklarda çaltran veya çalmasna göz yuman çocuklarn veli ve vasisi hakknda 5326 sayl Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereince idari para cezas uygulanacaktr.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..